burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Cheesecake sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

300 g keksa po izboru

125 g maslaca

2 C pudinga od vanile

100 g šećera

150 ml hladnog mleka

500 ml slatke pavlake

250 g maskarponea

200 g bele čokolade za kuvanje

200 g C kokosa

100 g listića badema

Cheesecake sa kokosom

Koraci pripreme

Keks usitnite u blenderu, dodajte maslac i sjedinite. Kalup za torte razmere 26 cm premažite sa malo ulja (uključujući i strane), zatim utisnite smesu od keksa.

Pripremite nadev tako da u jednu posudu ubacite oba C pudinga od vanile, C šećer u prahu i mleko. Sastojke dobro izmešajte kako vam ne bi ostalo grudvica.

U manji lonac dodajte 450 ml slatke pavlake i zakuvajte, zatim postepeno dodajte smesu s pudingom mešajući sve vreme. Kuvajte mešajući nekoliko minuta dok se krem ne zgusne, zatim sklonite s vatre.

U vruć krem dodajte čokoladu za kuvanje, dobro izmešajte, zatim dodajte i maskarpone i ponovo dobro izmešajte. Umešajte i C kokos, zatim smesu prelijte preko podloge od keksa i poravnajte.

U manjem loncu zagrejte preostalih 50 ml slatke pavlake, dodajte belu čokoladu i rastopite. Sklonite s vatre, mešajte, zatim ostavite sa strane nekoliko minuta da se malo ohladi.

Ponovo izmešajte, zalijte tortu i glazuru ravnomerno rasporedite po površini kolača, okrećući kalup.

Posipajte listićima badema ili kokosom i ostavite sat, dva u frižideru kako bi se čizkejk stisnuo.

Pre sečenja ostavite ga 10-tak minuta na sobnoj temperaturi, zatim skinite obruč kalupa. Secite i poslužite.

Naši proizvodi

Cheesecake sa kokosom

Koraci pripreme

Keks usitnite u blenderu, dodajte maslac i sjedinite. Kalup za torte razmere 26 cm premažite sa malo ulja (uključujući i strane), zatim utisnite smesu od keksa.

Pripremite nadev tako da u jednu posudu ubacite oba C pudinga od vanile, C šećer u prahu i mleko. Sastojke dobro izmešajte kako vam ne bi ostalo grudvica.

U manji lonac dodajte 450 ml slatke pavlake i zakuvajte, zatim postepeno dodajte smesu s pudingom mešajući sve vreme. Kuvajte mešajući nekoliko minuta dok se krem ne zgusne, zatim sklonite s vatre.

U vruć krem dodajte čokoladu za kuvanje, dobro izmešajte, zatim dodajte i maskarpone i ponovo dobro izmešajte. Umešajte i C kokos, zatim smesu prelijte preko podloge od keksa i poravnajte.

U manjem loncu zagrejte preostalih 50 ml slatke pavlake, dodajte belu čokoladu i rastopite. Sklonite s vatre, mešajte, zatim ostavite sa strane nekoliko minuta da se malo ohladi.

Ponovo izmešajte, zalijte tortu i glazuru ravnomerno rasporedite po površini kolača, okrećući kalup.

Posipajte listićima badema ili kokosom i ostavite sat, dva u frižideru kako bi se čizkejk stisnuo.

Pre sečenja ostavite ga 10-tak minuta na sobnoj temperaturi, zatim skinite obruč kalupa. Secite i poslužite.

Autor

Anastasija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept