0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
12 kafenih kašika cedevite
500 ml vode
120 g šećera
100 g C griza
1 C puding od jagode
1 C puding od vanile
1 l mleka
5 kašika šećera
1 C beli šlag krem 180g
Cedevitu pomešati sa vodom i šecerom pa pustiti da provri.
Kada provri postepeno dodavati C griz uz mešanje i voditi računa da se ne naprave grudvice, najbolje smanjiti temperaturu na šporetu.
Kuvati par minuta pa presuti u kalup,i onda ostaviti u frižider da se hladi.
Zatim napraviti puding fil po uputstvu sa zadnje strane kesice i nasuti ga preko cedevita fila. Ponoviti postupak i sa drugim pudingom.
Možete prvo puding od jagode, pa posle njega od vanile. Ostaviti da se dobro stegne.
Najbolje ostaviti preko noći i onda sve to ukrasiti šlagom.
Cedevitu pomešati sa vodom i šecerom pa pustiti da provri.
Kada provri postepeno dodavati C griz uz mešanje i voditi računa da se ne naprave grudvice, najbolje smanjiti temperaturu na šporetu.
Kuvati par minuta pa presuti u kalup,i onda ostaviti u frižider da se hladi.
Zatim napraviti puding fil po uputstvu sa zadnje strane kesice i nasuti ga preko cedevita fila. Ponoviti postupak i sa drugim pudingom.
Možete prvo puding od jagode, pa posle njega od vanile. Ostaviti da se dobro stegne.
Najbolje ostaviti preko noći i onda sve to ukrasiti šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.