burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Brza kremasta voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Podloga:

150 g mlevene plazme

1 (od 2 dl) čaša mleka

2 kašika šećera

3 kašika C Kakao prah

70 g margarina

Krem:

700 ml mleka

5 kašika mleka

1 kesica C Puding sa ukusom vanilina

5 kašika C Čvrstin

2 komad jaja

1 kesica C Vanilin šećer

125 g margarina

Fil od višanja:

300 ml vode

5 kašika šećera

1 kesica C Vanilin šećer

300 g višanja bez koštica

2 pune kašika C Čvrstin

Dekoracija:

1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile

oko 30 g rendane čokolade

Brza kremasta voćna torta

Za ovu voćnu, kremastu i izuzetno ukusnu i osvežavajuću tortu, vi možete koristiti i neki drugi keks koji imate a umesto višanja možete upotrebiti i neko drugo voće po želji...

Koraci pripreme

Podloga:

U jednu posudu stavite mleveni keks a u drugu stavite mleko, šećer, kakao i margarin i pustite da vri minut-dva pa time prelijhte keks. Dobro izmešajte pa smesu rasporedite po dnu kalupa po želji.

Krem:

U manji sud dobro sjedinite jaja, puding, gustin, šećer i 2 dl mleka pa tu smesu dodajte u provrelo mleko sa šećerom i vanilom. Kivajte uz neprekidno mešanje sve zajedno dok se ne zgusne. Sklonuite sa vatre i dodajte margarin, pa sve zajedno umutite mikserom. Krem sipajte preko podloge od keksa.

Fil od višanja:

U posudu stavite višnje, dodajte šećer i vanilu, a posebno rastvorite gustin pa dodajte u višnje i sve zajedno kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i prohladite pa nanesite na krem i ostavite da se torta ohladi.

Dekoracija:

Umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa dodajte sitno seckanu ili krupno rendanu čokoladu. Premažite odozgo ili dekorišite uz pomoć šprica za tortu. Do služenja tortu držite u frižideru.

Naši proizvodi

Brza kremasta voćna torta

Za ovu voćnu, kremastu i izuzetno ukusnu i osvežavajuću tortu, vi možete koristiti i neki drugi keks koji imate a umesto višanja možete upotrebiti i neko drugo voće po želji...

Koraci pripreme

Podloga:

U jednu posudu stavite mleveni keks a u drugu stavite mleko, šećer, kakao i margarin i pustite da vri minut-dva pa time prelijhte keks. Dobro izmešajte pa smesu rasporedite po dnu kalupa po želji.

Krem:

U manji sud dobro sjedinite jaja, puding, gustin, šećer i 2 dl mleka pa tu smesu dodajte u provrelo mleko sa šećerom i vanilom. Kivajte uz neprekidno mešanje sve zajedno dok se ne zgusne. Sklonuite sa vatre i dodajte margarin, pa sve zajedno umutite mikserom. Krem sipajte preko podloge od keksa.

Fil od višanja:

U posudu stavite višnje, dodajte šećer i vanilu, a posebno rastvorite gustin pa dodajte u višnje i sve zajedno kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i prohladite pa nanesite na krem i ostavite da se torta ohladi.

Dekoracija:

Umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa dodajte sitno seckanu ili krupno rendanu čokoladu. Premažite odozgo ili dekorišite uz pomoć šprica za tortu. Do služenja tortu držite u frižideru.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept