0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
150 g mlevene plazme
1 (od 2 dl) čaša mleka
2 kašika šećera
70 g margarina
700 ml mleka
5 kašika mleka
1 kesica C Puding sa ukusom vanilina
2 komad jaja
125 g margarina
300 ml vode
5 kašika šećera
300 g višanja bez koštica
1 kesica C Šlag krem sa ukusom vanile
oko 30 g rendane čokolade
Za ovu voćnu, kremastu i izuzetno ukusnu i osvežavajuću tortu, vi možete koristiti i neki drugi keks koji imate a umesto višanja možete upotrebiti i neko drugo voće po želji...
U jednu posudu stavite mleveni keks a u drugu stavite mleko, šećer, kakao i margarin i pustite da vri minut-dva pa time prelijhte keks. Dobro izmešajte pa smesu rasporedite po dnu kalupa po želji.
U manji sud dobro sjedinite jaja, puding, gustin, šećer i 2 dl mleka pa tu smesu dodajte u provrelo mleko sa šećerom i vanilom. Kivajte uz neprekidno mešanje sve zajedno dok se ne zgusne. Sklonuite sa vatre i dodajte margarin, pa sve zajedno umutite mikserom. Krem sipajte preko podloge od keksa.
U posudu stavite višnje, dodajte šećer i vanilu, a posebno rastvorite gustin pa dodajte u višnje i sve zajedno kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i prohladite pa nanesite na krem i ostavite da se torta ohladi.
Umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa dodajte sitno seckanu ili krupno rendanu čokoladu. Premažite odozgo ili dekorišite uz pomoć šprica za tortu. Do služenja tortu držite u frižideru.
Za ovu voćnu, kremastu i izuzetno ukusnu i osvežavajuću tortu, vi možete koristiti i neki drugi keks koji imate a umesto višanja možete upotrebiti i neko drugo voće po želji...
U jednu posudu stavite mleveni keks a u drugu stavite mleko, šećer, kakao i margarin i pustite da vri minut-dva pa time prelijhte keks. Dobro izmešajte pa smesu rasporedite po dnu kalupa po želji.
U manji sud dobro sjedinite jaja, puding, gustin, šećer i 2 dl mleka pa tu smesu dodajte u provrelo mleko sa šećerom i vanilom. Kivajte uz neprekidno mešanje sve zajedno dok se ne zgusne. Sklonuite sa vatre i dodajte margarin, pa sve zajedno umutite mikserom. Krem sipajte preko podloge od keksa.
U posudu stavite višnje, dodajte šećer i vanilu, a posebno rastvorite gustin pa dodajte u višnje i sve zajedno kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre i prohladite pa nanesite na krem i ostavite da se torta ohladi.
Umutite šlag krem po uputstvu na ambalaži pa dodajte sitno seckanu ili krupno rendanu čokoladu. Premažite odozgo ili dekorišite uz pomoć šprica za tortu. Do služenja tortu držite u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.