burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Bounti torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kokos korice:

9 belanaca

1 prstohvat soli

300 g šećera

210 g C kokosa

1,5 kašika brašna

Krem:

11 žumanca

120 g šećera

60 ml mleka

300 g čokolade za kuvanje

300 g putera

Bounti torta

Koraci pripreme

Ulupati za koru belanca sa solju, pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.

Dodati C kokos i brašno, pa lopaticom lagano umutiti.

Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni, pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.

Ostaviti biskvit da se ohladi, pa ga preseći na tri dela, u tri trake

Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.

Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Penasto ulupati puter, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.

Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom.

Naši proizvodi

Bounti torta

Koraci pripreme

Ulupati za koru belanca sa solju, pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.

Dodati C kokos i brašno, pa lopaticom lagano umutiti.

Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni, pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.

Ostaviti biskvit da se ohladi, pa ga preseći na tri dela, u tri trake

Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.

Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.

Penasto ulupati puter, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.

Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept