0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
9 belanaca
1 prstohvat soli
300 g šećera
210 g C kokosa
1,5 kašika brašna
11 žumanca
120 g šećera
60 ml mleka
300 g čokolade za kuvanje
300 g putera
Ulupati za koru belanca sa solju, pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.
Dodati C kokos i brašno, pa lopaticom lagano umutiti.
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni, pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.
Ostaviti biskvit da se ohladi, pa ga preseći na tri dela, u tri trake
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.
Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
Penasto ulupati puter, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.
Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom.
Ulupati za koru belanca sa solju, pa postepeno dodavati šećer i miksirati oko 10 minuta.
Dodati C kokos i brašno, pa lopaticom lagano umutiti.
Za to vreme rernu zagrejati na 130 stepeni, pa u obložen veliki pleh 30 x 40 cm istresti smesu i peći 30 minuta.
Ostaviti biskvit da se ohladi, pa ga preseći na tri dela, u tri trake
Ulupati žumanca sa šećerom dok ne pobele, pa dodati mleko i staviti na paru da se kuva. Kada voda ispod šerpe provri kuvati oko 12 minuta.
Skinuti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ostaviti da se ohladi.
Penasto ulupati puter, pa mu dodati ohlađen krem i umutiti.
Ovim kremom premazati kore i tortu okolo, dekorisati iseckanom kokos čokoladicom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.