burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Bela voćna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Kore:

1 pakovanje Dr. Oetker Krem kora

Fil 1:

1 l mleka

3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina

140 g šećera

200 g bele čokolade za kuvanje

250 g margarina

100 g C Šećera u prahu

Fil 2:

300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

180 ml hladne mineralne, gazirane vode

180 ml kisele pavlake (20% m.m.)

Voćni fil:

1 kesica C Pudinga sa ukusom slatke pavlake

60 g šećera

300 g očišćenih višanja

300 ml vode

Dekoracija:

malo očišćenih višanja

po potrebi rendane bele čokolade

Bela voćna torta

Koraci pripreme

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu, 200 g (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje.

Penasto umutiti mikserom 250 g margarina (otopljenog na sobnoj temperaturi) i 100 g C šećera u prahu. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

Posebno u odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake i 180 ml hladne mineralne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Zatim dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

Voćni fil:
300 g očišćenih višanja i 60 g šećera kuvati na laganoj temperaturi dok višnje ne puste sok i šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade.

Posebno u činiji izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C Pudinga sa ukusom slatke pavlake. Dodati u višnje i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - voćni fil - fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati šlagom.

Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom i višnjama.

Naši proizvodi

Bela voćna torta

Koraci pripreme

Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu, 200 g (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje.

Penasto umutiti mikserom 250 g margarina (otopljenog na sobnoj temperaturi) i 100 g C šećera u prahu. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.

Posebno u odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake i 180 ml hladne mineralne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Zatim dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.

Voćni fil:
300 g očišćenih višanja i 60 g šećera kuvati na laganoj temperaturi dok višnje ne puste sok i šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade.

Posebno u činiji izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C Pudinga sa ukusom slatke pavlake. Dodati u višnje i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.

Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - voćni fil - fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati šlagom.

Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom i višnjama.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept