0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
1 pakovanje Dr. Oetker Krem kora
1 l mleka
3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina
140 g šećera
200 g bele čokolade za kuvanje
250 g margarina
100 g C Šećera u prahu
300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
180 ml hladne mineralne, gazirane vode
180 ml kisele pavlake (20% m.m.)
1 kesica C Pudinga sa ukusom slatke pavlake
60 g šećera
300 g očišćenih višanja
300 ml vode
malo očišćenih višanja
po potrebi rendane bele čokolade
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu, 200 g (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje.
Penasto umutiti mikserom 250 g margarina (otopljenog na sobnoj temperaturi) i 100 g C šećera u prahu. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.
Posebno u odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake i 180 ml hladne mineralne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Zatim dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.
Voćni fil:
300 g očišćenih višanja i 60 g šećera kuvati na laganoj temperaturi dok višnje ne puste sok i šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade.
Posebno u činiji izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C Pudinga sa ukusom slatke pavlake. Dodati u višnje i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.
Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - voćni fil - fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati šlagom.
Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom i višnjama.
Prema uputstvu sa pakovanja skuvati 3 kesice C Pudinga sa ukusom vanilina sa 1 l mleka i 140 g šećera. Dodati belu čokoladu, 200 g (prethodno izlomljenu na kockice) i dobro izmešati da se otopi. Ohladiti uz neprestano mešanje.
Penasto umutiti mikserom 250 g margarina (otopljenog na sobnoj temperaturi) i 100 g C šećera u prahu. Nastaviti mućenje uz postepeno dodavanje ohlađenog pudinga.
Posebno u odgovarajuću dublju posudu sipati 300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake i 180 ml hladne mineralne gazirane vode, mutiti mikserom minimalnom brzinom, a zatim nastaviti mućenje maksimalnom brzinom oko 5 minuta. Zatim dodati 180 ml kisele pavlake i kratko promešati.
Voćni fil:
300 g očišćenih višanja i 60 g šećera kuvati na laganoj temperaturi dok višnje ne puste sok i šećer se potpuno ne rastopi. Po potrebi, viljuškom ili štapnim mikserom usitniti krupnije komade.
Posebno u činiji izmešati 300 ml vode i 1 kesicu C Pudinga sa ukusom slatke pavlake. Dodati u višnje i kuvati par minuta uz mešanje. Ostaviti da se prohladi.
Filovanje kora:
Naizmenično filovati sledećim redosledom: kora - voćni fil - fil - šlag. Poslednju koru i celu tortu sa strane premazati šlagom.
Tortu ukrasiti rendanom belom čokoladom i višnjama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.