burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25 parčeta

Bela mleveni keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25 parčeta

Sastojci

15 jaja

35 kašika šećera

3 kašike brašna

300 g mlevenog keksa

500 g C šlag krema

150 g C zamene za mleko u prahu

3 pudinga C sa ukusom slatke pavlake ili banane

1,2 l mleka

1,5 margarin

2 kesice C šlaga za ukrašavanje

Bela mleveni keks torta

Koraci pripreme

Ispeći 3 kore od sledećih sastojaka:
5 belanaca, 1 žumance, 5 kašika šećera, 1 kašika brašna, 3 kašike mlevenog keksa (od pripremljenih 300 g).

Kore peći na pek papiru u plehu 25x35cm, samo dok blago ne porumene. Voditi računa da se ne prepeku. Peku se na 200 stepeni.

Fil 1:
500 g C šlaga pomešati sa 150 g C zamene za mleko u prahu, pa postepeno dodavati 500 ml mleka i sve lepo umutiti. Dodati ostatak mlevenog keksa.

Fil 2:
12 žumanaca umutiti sa 20 kašika šećera, dodati 3 pudinga C sa ukusom slatke pavlake ili banane, 700 ml mleka i sve staviti da se lagano kuva na pari. Ostaviti da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi pa onda dodati 1,5 umućeni margarin i 7 kašika prvog fila.

Ređati:
Kora (natopljena sa 1/2 šoljice mleka) - beli fil - žuti fil - kora - beli fil - žuti fil - kora beli fil - žuti fil.

Ostaviti da se lepo stegne pa ukrasiti sa 2 C šlaga.

Naši proizvodi

Bela mleveni keks torta

Koraci pripreme

Ispeći 3 kore od sledećih sastojaka:
5 belanaca, 1 žumance, 5 kašika šećera, 1 kašika brašna, 3 kašike mlevenog keksa (od pripremljenih 300 g).

Kore peći na pek papiru u plehu 25x35cm, samo dok blago ne porumene. Voditi računa da se ne prepeku. Peku se na 200 stepeni.

Fil 1:
500 g C šlaga pomešati sa 150 g C zamene za mleko u prahu, pa postepeno dodavati 500 ml mleka i sve lepo umutiti. Dodati ostatak mlevenog keksa.

Fil 2:
12 žumanaca umutiti sa 20 kašika šećera, dodati 3 pudinga C sa ukusom slatke pavlake ili banane, 700 ml mleka i sve staviti da se lagano kuva na pari. Ostaviti da se dobro ohladi na sobnoj temperaturi pa onda dodati 1,5 umućeni margarin i 7 kašika prvog fila.

Ređati:
Kora (natopljena sa 1/2 šoljice mleka) - beli fil - žuti fil - kora - beli fil - žuti fil - kora beli fil - žuti fil.

Ostaviti da se lepo stegne pa ukrasiti sa 2 C šlaga.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept