burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Baron torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Sastojci za 1 koru (peku se 4 kore):

3 belanceta

prstohvat soli

6 ravnih kašika šećera

1 puna kašika C kakaoa

1 puna kašika mekog brašna

2 kašike mlevenih oraha

Voćni fil:

300 g malina

70 g svežih borovnica

6 punih kašika šećera

100 ml vode

1 C vanilin šećer

3 ravne kašike C Čvrstina

1 kašičica putera

Fil sa čokoladom:

12 žumanaca

130 g šećera

500 ml mleka

50 g C Čvrstina

1 C vanilin šećer

100 g čokolade

125 g putera

Glazura:

100 g čokolade

3 kašike ulja

1 kašičica putera

Baron torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Prvo prosejati C kakao i brašno. Zatim odvojiti belanca od žumanaca, žumanca staviti u frižider, a 3 belanceta penasto izmiksati sa prstohvatom soli.

Postepeno sipati šećer, sve vreme muteći dok se ne dobije potpuno čvrst sneg.

Lagano, kašikom umešati kakao, brašno i mlevene orahe.

Pleh veličine 33×22 cm premazati uljem i obložiti papirom za pečenje, pa sipati smesu.

Blago protresti pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni C da se peče oko 25 minuta.
Na isti način ispeći preostale 3 kore.

Priprema voćnog fila:
Maline (koristila sam zamrznute) staviti u šerpicu, dodati borovnice isečene na polovine, šećer, C vanilin šećer i C čvrstin rastvoren u vodi.

Pustiti da provri, mešati i kada se zgusne, skloniti sa šporeta i dodati puter. Fil prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.

Priprema čokoladnog fila:
Žicom umutiti žumanca, šećer i C vanilin šećer, dodati 250 ml mleka u kome je rastvoren C čvrstin, a preostalu količinu mleka staviti da provri (koristila sam lonac za kuvanje na pari).

Zatim sipati žumanca i čvrstin u mleko, mešati i ostaviti da se fil zgusne. Odmah dodati čokoladu i kada se čokolada istopi, fil pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se prohladi (nakon dodavanja čokolade, fil se može preručiti u drugu posudu radi bržeg hlađenja).

U prohlađen fil dodati puter sobne temperature i izmiksati.

Voćni fil podeliti na 3 dela, a fil sa čokoladom na 4.

Filovanje kora:
Prvu koru premazati čokoladnim filom, preko staviti voćni fil, ali ne do ivica, preko drugu koru, pa opet čoko i voćni fil, tako i treću koru.

Na voćni fil staviti četvrtu koru i celu tortu premazati četvrtim delom fila sa čokoladom.

Glazura:
Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i puter, sve izmešati da bude glatka smesa i preliti ohlađenu tortu.

Naši proizvodi

Baron torta

Koraci pripreme

Priprema kora:
Prvo prosejati C kakao i brašno. Zatim odvojiti belanca od žumanaca, žumanca staviti u frižider, a 3 belanceta penasto izmiksati sa prstohvatom soli.

Postepeno sipati šećer, sve vreme muteći dok se ne dobije potpuno čvrst sneg.

Lagano, kašikom umešati kakao, brašno i mlevene orahe.

Pleh veličine 33×22 cm premazati uljem i obložiti papirom za pečenje, pa sipati smesu.

Blago protresti pleh i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni C da se peče oko 25 minuta.
Na isti način ispeći preostale 3 kore.

Priprema voćnog fila:
Maline (koristila sam zamrznute) staviti u šerpicu, dodati borovnice isečene na polovine, šećer, C vanilin šećer i C čvrstin rastvoren u vodi.

Pustiti da provri, mešati i kada se zgusne, skloniti sa šporeta i dodati puter. Fil prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.

Priprema čokoladnog fila:
Žicom umutiti žumanca, šećer i C vanilin šećer, dodati 250 ml mleka u kome je rastvoren C čvrstin, a preostalu količinu mleka staviti da provri (koristila sam lonac za kuvanje na pari).

Zatim sipati žumanca i čvrstin u mleko, mešati i ostaviti da se fil zgusne. Odmah dodati čokoladu i kada se čokolada istopi, fil pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se prohladi (nakon dodavanja čokolade, fil se može preručiti u drugu posudu radi bržeg hlađenja).

U prohlađen fil dodati puter sobne temperature i izmiksati.

Voćni fil podeliti na 3 dela, a fil sa čokoladom na 4.

Filovanje kora:
Prvu koru premazati čokoladnim filom, preko staviti voćni fil, ali ne do ivica, preko drugu koru, pa opet čoko i voćni fil, tako i treću koru.

Na voćni fil staviti četvrtu koru i celu tortu premazati četvrtim delom fila sa čokoladom.

Glazura:
Čokoladu otopiti na pari, dodati ulje i puter, sve izmešati da bude glatka smesa i preliti ohlađenu tortu.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept