burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija40

Banana torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
40

Sastojci

Za koru:

7 jaja

7 kašika šećera

7 kašika brašna

2 kašike ulja

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

200 ml soka od narandže

džem 5 punih kašika (ukus po želji)

Za fil:

1 l mleka

11 kašika šećera

3 jaja

2 C vanilin šećera

6 kašika mekog brašna

3 kašike oštrog brašna

250 g margarina

300 g žele bombona

Ostalo:

1 kg banana

3 C šlag krema sa ukusom vanile za ukrašavanje

Banana torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 7 belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg, dodati 7 žumanca, C vanilin šećer, ulje, brašno i C prašak za pecivo.

Sipati u kalup (20×30) peći 20 minuta na 180 stepeni.

Kada se kora ohladi preseći je na pola tako da se dobiju dve tanje kore. Jednu koru preliti sokom od narandže i premazati džemom.

Fil:
Staviti 800 ml mleka da se kuva sa 6 kašika šećera. Kad provri dodati 3 jaja umućena sa 200 ml mleka, 6 kašika mekog brašna, 3 kašike oštrog brašna i 2 C vanilin šećera.

Kuvati dok fil ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se fil dobro ohladi.

Posebno umutiti margarin sa 5 kašika C šećera u prahu i sjediniti sa filom. U fil dodati 300 g žele bombona.

Tortu filovati sledećim redom: kora sa džemom, fil, banane isečene na kolutove, druga kora, fil, banane i fil.

Tortu ostaviti bar 2 sata u frižideru i na kraju ukrasite šlagom.

Naši proizvodi

Banana torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti 7 belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg, dodati 7 žumanca, C vanilin šećer, ulje, brašno i C prašak za pecivo.

Sipati u kalup (20×30) peći 20 minuta na 180 stepeni.

Kada se kora ohladi preseći je na pola tako da se dobiju dve tanje kore. Jednu koru preliti sokom od narandže i premazati džemom.

Fil:
Staviti 800 ml mleka da se kuva sa 6 kašika šećera. Kad provri dodati 3 jaja umućena sa 200 ml mleka, 6 kašika mekog brašna, 3 kašike oštrog brašna i 2 C vanilin šećera.

Kuvati dok fil ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se fil dobro ohladi.

Posebno umutiti margarin sa 5 kašika C šećera u prahu i sjediniti sa filom. U fil dodati 300 g žele bombona.

Tortu filovati sledećim redom: kora sa džemom, fil, banane isečene na kolutove, druga kora, fil, banane i fil.

Tortu ostaviti bar 2 sata u frižideru i na kraju ukrasite šlagom.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept