0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
40
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
40
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
2 kašike ulja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
200 ml soka od narandže
džem 5 punih kašika (ukus po želji)
1 l mleka
11 kašika šećera
3 jaja
2 C vanilin šećera
6 kašika mekog brašna
3 kašike oštrog brašna
250 g margarina
300 g žele bombona
1 kg banana
3 C šlag krema sa ukusom vanile za ukrašavanje
Kora:
Umutiti 7 belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg, dodati 7 žumanca, C vanilin šećer, ulje, brašno i C prašak za pecivo.
Sipati u kalup (20×30) peći 20 minuta na 180 stepeni.
Kada se kora ohladi preseći je na pola tako da se dobiju dve tanje kore. Jednu koru preliti sokom od narandže i premazati džemom.
Fil:
Staviti 800 ml mleka da se kuva sa 6 kašika šećera. Kad provri dodati 3 jaja umućena sa 200 ml mleka, 6 kašika mekog brašna, 3 kašike oštrog brašna i 2 C vanilin šećera.
Kuvati dok fil ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se fil dobro ohladi.
Posebno umutiti margarin sa 5 kašika C šećera u prahu i sjediniti sa filom. U fil dodati 300 g žele bombona.
Tortu filovati sledećim redom: kora sa džemom, fil, banane isečene na kolutove, druga kora, fil, banane i fil.
Tortu ostaviti bar 2 sata u frižideru i na kraju ukrasite šlagom.
Kora:
Umutiti 7 belanca sa 7 kašika šećera u čvrst sneg, dodati 7 žumanca, C vanilin šećer, ulje, brašno i C prašak za pecivo.
Sipati u kalup (20×30) peći 20 minuta na 180 stepeni.
Kada se kora ohladi preseći je na pola tako da se dobiju dve tanje kore. Jednu koru preliti sokom od narandže i premazati džemom.
Fil:
Staviti 800 ml mleka da se kuva sa 6 kašika šećera. Kad provri dodati 3 jaja umućena sa 200 ml mleka, 6 kašika mekog brašna, 3 kašike oštrog brašna i 2 C vanilin šećera.
Kuvati dok fil ne dobije potrebnu gustinu. Ostaviti da se fil dobro ohladi.
Posebno umutiti margarin sa 5 kašika C šećera u prahu i sjediniti sa filom. U fil dodati 300 g žele bombona.
Tortu filovati sledećim redom: kora sa džemom, fil, banane isečene na kolutove, druga kora, fil, banane i fil.
Tortu ostaviti bar 2 sata u frižideru i na kraju ukrasite šlagom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.