burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8-10

Banana torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8-10

Sastojci

Za koru/podlogu:

skuvani proso oko 2 šolje

40 g maslaca

5-6 kašika C kokosa

oko 1 šolja ovsene pahuljice ili mleveni keks

2 kesice C vanilin šećera

Za fil:

C puding

1,5 čaša od 200 ml mleka

1 puna kašika C kakao

2-3 kašike C čvrstina

4-5 kašika šećera

50 g maslaca

Premazivanje:

C šlag krem

2 banane

Banana torta

Koraci pripreme

Proso potopiti na 2 sata, isprati ga i skuvati u novoj vodi. Isprati hladnom vodom i dobro ocediti.

Skuvan proso pomešati sa maslacem, C vanilin šećerom, C kokosom, samlevenim ovsenim pahuljicama ili mlevenim keksom.

Ostaviti da se smesa ohladi.

Skuvati fil. Staviti 1 čašu mleka da prokuva, skloniti sa ringle te umešati ranije rastvoren C čvrstin,C kakao i C šećer u preostalom mleku. Vratiti na ringlu i mešati sve vreme da se ne zalepu, dok se puding ne skuva.

Ostaviti da se ohladi. Umititi maslac i u njega postepeno umešati ohlađen puding.

Kada se smesa za koru ohladila razvući je na tacnu, staviti 2 banane jednu pored druge, prekriti filom ravnomerno i izmedju banana.

Zatim odozgo i sa svih strana premazati umućenim C šlag kremom.

Naši proizvodi

Banana torta

Koraci pripreme

Proso potopiti na 2 sata, isprati ga i skuvati u novoj vodi. Isprati hladnom vodom i dobro ocediti.

Skuvan proso pomešati sa maslacem, C vanilin šećerom, C kokosom, samlevenim ovsenim pahuljicama ili mlevenim keksom.

Ostaviti da se smesa ohladi.

Skuvati fil. Staviti 1 čašu mleka da prokuva, skloniti sa ringle te umešati ranije rastvoren C čvrstin,C kakao i C šećer u preostalom mleku. Vratiti na ringlu i mešati sve vreme da se ne zalepu, dok se puding ne skuva.

Ostaviti da se ohladi. Umititi maslac i u njega postepeno umešati ohlađen puding.

Kada se smesa za koru ohladila razvući je na tacnu, staviti 2 banane jednu pored druge, prekriti filom ravnomerno i izmedju banana.

Zatim odozgo i sa svih strana premazati umućenim C šlag kremom.

Autor

Mirela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept