burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija40 parčeta

Aurelija torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
40 parčeta

Sastojci

Kora:

6 belanaca

6 kašika šećera

1 C puding od vanile

1/3 C praška za pecivo

Prvi fil:

18 žumanaca

18 kašika šećera

2 margarina

100 g mlevenog šećera

Drugi fil:

1 l soka od jagode

5 C pudinga od jagode

300 g C šlaga

Aurelija torta

Koraci pripreme

Peći tri kore, 10 minuta na 200 stepeni.

Kada ispečete kore sledi priprema 2 fila.

Prvi fil: 18 žumanaca, 18 kašika šećera, sve umutiti i skuvati na pari. Kada se ohladi sjediniti sa dva umućena margarina i 100 g mlevenog šećera.

Drugi fil: U 1 litar soka od jagode skuvati 5 C pudinga od jagode.

Kada se fil ohladi sjediniti ga sa žutim filom.

Posebno ulupati 300 g C šlaga.

Redosled filovanja je sledeći: kora, pa onda fil, seckane jagode, pa C šlag.

Naši proizvodi

Aurelija torta

Koraci pripreme

Peći tri kore, 10 minuta na 200 stepeni.

Kada ispečete kore sledi priprema 2 fila.

Prvi fil: 18 žumanaca, 18 kašika šećera, sve umutiti i skuvati na pari. Kada se ohladi sjediniti sa dva umućena margarina i 100 g mlevenog šećera.

Drugi fil: U 1 litar soka od jagode skuvati 5 C pudinga od jagode.

Kada se fil ohladi sjediniti ga sa žutim filom.

Posebno ulupati 300 g C šlaga.

Redosled filovanja je sledeći: kora, pa onda fil, seckane jagode, pa C šlag.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept