burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Želirano mleko sa voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Žele

500 ml Mleko

150-200 g Razno sveže voće (jagode, maline, banane, mandarina,...)

3-4 kesica Šećer

1 kesica C Vanilin šećer

2 kesica C Želatin

Želirano mleko sa voćem

Lagana poslastica od mleka i voća.

Koraci pripreme

1.Priprema želea

Želatin prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. U mleko umešajte šećer i stavite da se zagreje - ne treba da provri. U mleko umešajte nabubreli želatin i uz dalje zagrevanje mešajte dok se sav želatin ne otopi.

2.

Kad se želatin otopio sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer. Ostavite da se kratko prohladi.

3.Priprema voća

Voće sitno naseckajte (očistite od semenki, žilica, kore). Naseckano voće umešajte u mleko sa želatinom.

4.Priprema poslastice

Pripremljenu smesu sipajte u više manjih ili jednu veću (6.5 do 7dl) navlaženu posudu i ostavite u frižider nekoliko sati da se lepo stegne.

5.Serviranje

Kad se mleko sa voćem steglo, posudu kratko (desetak sekundi) potopite u posudu sa vrelom vodom i desert izvadite na tacnu. Ako je ceo desert u komadu isecite ga na kriške.

Naši proizvodi

Želirano mleko sa voćem

Lagana poslastica od mleka i voća.

Koraci pripreme

1.Priprema želea

Želatin prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. U mleko umešajte šećer i stavite da se zagreje - ne treba da provri. U mleko umešajte nabubreli želatin i uz dalje zagrevanje mešajte dok se sav želatin ne otopi.

2.

Kad se želatin otopio sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer. Ostavite da se kratko prohladi.

3.Priprema voća

Voće sitno naseckajte (očistite od semenki, žilica, kore). Naseckano voće umešajte u mleko sa želatinom.

4.Priprema poslastice

Pripremljenu smesu sipajte u više manjih ili jednu veću (6.5 do 7dl) navlaženu posudu i ostavite u frižider nekoliko sati da se lepo stegne.

5.Serviranje

Kad se mleko sa voćem steglo, posudu kratko (desetak sekundi) potopite u posudu sa vrelom vodom i desert izvadite na tacnu. Ako je ceo desert u komadu isecite ga na kriške.

Autor

Sladjana1967kg
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept