0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Srednje
12
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
500 ml Mleko
150-200 g Razno sveže voće (jagode, maline, banane, mandarina,...)
Lagana poslastica od mleka i voća.
Želatin prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. U mleko umešajte šećer i stavite da se zagreje - ne treba da provri. U mleko umešajte nabubreli želatin i uz dalje zagrevanje mešajte dok se sav želatin ne otopi.
Kad se želatin otopio sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer. Ostavite da se kratko prohladi.
Voće sitno naseckajte (očistite od semenki, žilica, kore). Naseckano voće umešajte u mleko sa želatinom.
Pripremljenu smesu sipajte u više manjih ili jednu veću (6.5 do 7dl) navlaženu posudu i ostavite u frižider nekoliko sati da se lepo stegne.
Kad se mleko sa voćem steglo, posudu kratko (desetak sekundi) potopite u posudu sa vrelom vodom i desert izvadite na tacnu. Ako je ceo desert u komadu isecite ga na kriške.
Lagana poslastica od mleka i voća.
Želatin prelijte sa 8 kašika hladne vode i ostavite da nabubri. U mleko umešajte šećer i stavite da se zagreje - ne treba da provri. U mleko umešajte nabubreli želatin i uz dalje zagrevanje mešajte dok se sav želatin ne otopi.
Kad se želatin otopio sklonite s ringle i umešajte vanilin šećer. Ostavite da se kratko prohladi.
Voće sitno naseckajte (očistite od semenki, žilica, kore). Naseckano voće umešajte u mleko sa želatinom.
Pripremljenu smesu sipajte u više manjih ili jednu veću (6.5 do 7dl) navlaženu posudu i ostavite u frižider nekoliko sati da se lepo stegne.
Kad se mleko sa voćem steglo, posudu kratko (desetak sekundi) potopite u posudu sa vrelom vodom i desert izvadite na tacnu. Ako je ceo desert u komadu isecite ga na kriške.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.