0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
100
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
100
3 kg višanja
1,5 l vode
40 g C limuntusa
šećer
Oćiđćene i oprane višnje staviti u veću posudu, dobro iz izgnječite, da iz svake izađe koštica.
Naliti vodom i sipati C limuntus, promešati.
Tako ostaviti da stoji 24h na hladnom mestu. Nakon toga procediti.
Na dobijenu količinu tečnosti dodate istu količinu šećera.
Recimo 5 l tečnosti, 5 kg šećera.
Sok stavite prokuvati uz stalno mešanje da se šećer istopi.
Kada se ohladi sipati u staklene flaše i odložiti u frižider ili neko drugo hladno i suvo mesto.
Oćiđćene i oprane višnje staviti u veću posudu, dobro iz izgnječite, da iz svake izađe koštica.
Naliti vodom i sipati C limuntus, promešati.
Tako ostaviti da stoji 24h na hladnom mestu. Nakon toga procediti.
Na dobijenu količinu tečnosti dodate istu količinu šećera.
Recimo 5 l tečnosti, 5 kg šećera.
Sok stavite prokuvati uz stalno mešanje da se šećer istopi.
Kada se ohladi sipati u staklene flaše i odložiti u frižider ili neko drugo hladno i suvo mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.