burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija4

Sok od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
4

Sastojci

3 kg višanja

1,5 l vode

3 kesice C limuntusa

2 kesice C vanilin šećera

1,5 kesice C konzervansa

šećer u srazmernoj količini soka

Sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati i očistiti od peteljki. Višnje staviti u veću plastičnu posudu posuti C limuntusom i naliti vodom.

Višnje gnječiti rukama sve dok se ne odvoje od koštica. Koristiti gumene rukavice.

Ostaviti višnje da prenoće 24 sata. Smesu zatim procediti kroz gazu ili cediljku.

Izmeriti dobijenu količinu soka pa dodati istu količinu šećera.

Sok prokuvati dok se šećer ne istopi, dodati C vanilin šećer i C konzervans.

Sokom naliti pasterizovane vruće flaše i zatvoriti.

Čuvati na tamnom i prohladnom mestu.

Naši proizvodi

Sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati i očistiti od peteljki. Višnje staviti u veću plastičnu posudu posuti C limuntusom i naliti vodom.

Višnje gnječiti rukama sve dok se ne odvoje od koštica. Koristiti gumene rukavice.

Ostaviti višnje da prenoće 24 sata. Smesu zatim procediti kroz gazu ili cediljku.

Izmeriti dobijenu količinu soka pa dodati istu količinu šećera.

Sok prokuvati dok se šećer ne istopi, dodati C vanilin šećer i C konzervans.

Sokom naliti pasterizovane vruće flaše i zatvoriti.

Čuvati na tamnom i prohladnom mestu.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept