0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
4
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
4
3 kg višanja
1,5 l vode
3 kesice C limuntusa
2 kesice C vanilin šećera
1,5 kesice C konzervansa
šećer u srazmernoj količini soka
Višnje oprati i očistiti od peteljki. Višnje staviti u veću plastičnu posudu posuti C limuntusom i naliti vodom.
Višnje gnječiti rukama sve dok se ne odvoje od koštica. Koristiti gumene rukavice.
Ostaviti višnje da prenoće 24 sata. Smesu zatim procediti kroz gazu ili cediljku.
Izmeriti dobijenu količinu soka pa dodati istu količinu šećera.
Sok prokuvati dok se šećer ne istopi, dodati C vanilin šećer i C konzervans.
Sokom naliti pasterizovane vruće flaše i zatvoriti.
Čuvati na tamnom i prohladnom mestu.
Višnje oprati i očistiti od peteljki. Višnje staviti u veću plastičnu posudu posuti C limuntusom i naliti vodom.
Višnje gnječiti rukama sve dok se ne odvoje od koštica. Koristiti gumene rukavice.
Ostaviti višnje da prenoće 24 sata. Smesu zatim procediti kroz gazu ili cediljku.
Izmeriti dobijenu količinu soka pa dodati istu količinu šećera.
Sok prokuvati dok se šećer ne istopi, dodati C vanilin šećer i C konzervans.
Sokom naliti pasterizovane vruće flaše i zatvoriti.
Čuvati na tamnom i prohladnom mestu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.