burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6 l

Sok od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6 l

Sastojci

5 kg višanja

5 kg šećera

2 C limuntusa

1 C konzervans

Sok od višanja

Koraci pripreme

Uzeti višnje i izgnječiti ih rukama, zatim ih procediti kroz sitnu cediljku.

Staviti šećer u sok, C limuntus, C konzervans, sve promešati i ostaviti preko noći.

Sutradan staviti na tihoj vatri da se kuva dok ne proključa i sva pena što se stvori treba da se odstrani.

Zatim tako vruć sirup sipati i flaše zatvoriti i preokrenuti flaše naopačke ušuškati ih u ćebe da prenoće.

Naši proizvodi

Sok od višanja

Koraci pripreme

Uzeti višnje i izgnječiti ih rukama, zatim ih procediti kroz sitnu cediljku.

Staviti šećer u sok, C limuntus, C konzervans, sve promešati i ostaviti preko noći.

Sutradan staviti na tihoj vatri da se kuva dok ne proključa i sva pena što se stvori treba da se odstrani.

Zatim tako vruć sirup sipati i flaše zatvoriti i preokrenuti flaše naopačke ušuškati ih u ćebe da prenoće.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept