0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6 l
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 l
5 kg višanja
5 kg šećera
2 C limuntusa
1 C konzervans
Uzeti višnje i izgnječiti ih rukama, zatim ih procediti kroz sitnu cediljku.
Staviti šećer u sok, C limuntus, C konzervans, sve promešati i ostaviti preko noći.
Sutradan staviti na tihoj vatri da se kuva dok ne proključa i sva pena što se stvori treba da se odstrani.
Zatim tako vruć sirup sipati i flaše zatvoriti i preokrenuti flaše naopačke ušuškati ih u ćebe da prenoće.
Uzeti višnje i izgnječiti ih rukama, zatim ih procediti kroz sitnu cediljku.
Staviti šećer u sok, C limuntus, C konzervans, sve promešati i ostaviti preko noći.
Sutradan staviti na tihoj vatri da se kuva dok ne proključa i sva pena što se stvori treba da se odstrani.
Zatim tako vruć sirup sipati i flaše zatvoriti i preokrenuti flaše naopačke ušuškati ih u ćebe da prenoće.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.