0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
2,5 kg višanja
3 C limuntusa
1 kg šećera
8 l vode
1 kesica C vanilin šećera
5 g C konzervans
Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti ih na mašini za meso ili pak izblendajte. Dodajte C limuntus i 1 litar vode i ostaviti da prenoći.
Sutradan dodajte 2 litra vode i procediti kroz gazu. U to dodati šećer, C vanilin šećer i još 4 litra vode.
Staviti u odgovarajući lonac i prokuvati. Da vri 10 minuta. Ako želite da ostavite za zimu stavite 1 C konzervans i sipati vrelo u vrele flaše.
Jedna flaša u frižideru može stajati i do 10 dana.
Uživajte u osvežavajućem ukusu. Služiti sa puno leda.
Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti ih na mašini za meso ili pak izblendajte. Dodajte C limuntus i 1 litar vode i ostaviti da prenoći.
Sutradan dodajte 2 litra vode i procediti kroz gazu. U to dodati šećer, C vanilin šećer i još 4 litra vode.
Staviti u odgovarajući lonac i prokuvati. Da vri 10 minuta. Ako želite da ostavite za zimu stavite 1 C konzervans i sipati vrelo u vrele flaše.
Jedna flaša u frižideru može stajati i do 10 dana.
Uživajte u osvežavajućem ukusu. Služiti sa puno leda.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.