burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Sok od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

2,5 kg višanja

3 C limuntusa

1 kg šećera

8 l vode

1 kesica C vanilin šećera

5 g C konzervans

Sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti ih na mašini za meso ili pak izblendajte. Dodajte C limuntus i 1 litar vode i ostaviti da prenoći.

Sutradan dodajte 2 litra vode i procediti kroz gazu. U to dodati šećer, C vanilin šećer i još 4 litra vode.

Staviti u odgovarajući lonac i prokuvati. Da vri 10 minuta. Ako želite da ostavite za zimu stavite 1 C konzervans i sipati vrelo u vrele flaše.

Jedna flaša u frižideru može stajati i do 10 dana.

Uživajte u osvežavajućem ukusu. Služiti sa puno leda.

Naši proizvodi

Sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje oprati i očistiti od koštica. Samleti ih na mašini za meso ili pak izblendajte. Dodajte C limuntus i 1 litar vode i ostaviti da prenoći.

Sutradan dodajte 2 litra vode i procediti kroz gazu. U to dodati šećer, C vanilin šećer i još 4 litra vode.

Staviti u odgovarajući lonac i prokuvati. Da vri 10 minuta. Ako želite da ostavite za zimu stavite 1 C konzervans i sipati vrelo u vrele flaše.

Jedna flaša u frižideru može stajati i do 10 dana.

Uživajte u osvežavajućem ukusu. Služiti sa puno leda.

Autor

Suzana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept