0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
7-8 l
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7-8 l
250 komada višanja
250 peteljki
250 listova
4 l vode
4 kg šećera
10 kesica C limuntusa
Višnje, peteljke i lišće oprati pa staviti u dublji lonac.
Preliti sa 4 l vode i kuvati dok se višnje ne raspadnu. Procediti na gustu cediljku.
Potom dodati šećer i C limuntus.
Sok ostaviti da odstoji 24h uz povremeno mešanje.
Sipati u čiste flaše.
Višnje, peteljke i lišće oprati pa staviti u dublji lonac.
Preliti sa 4 l vode i kuvati dok se višnje ne raspadnu. Procediti na gustu cediljku.
Potom dodati šećer i C limuntus.
Sok ostaviti da odstoji 24h uz povremeno mešanje.
Sipati u čiste flaše.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.