burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Sok od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

3 kg višanja

2,5 kg šećera

3 l vode

5 C limuntusa

1 kesica C konzervansa

Sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje očistiti od koštica, posuti C limuntusom i preliti vodom. Izmešati i ostaviti da stoje 24 sata.

Zatim procediti kroz cediljku tako da se iscedi sav sok iz višanja.

Staviti śećer i dobro promešati. Dodati C konzervans i ostaviti da odstoji 24 sata. Povremeno promešati.

Posle toga sipati sok u pripremljene flaše. Flaše ne zatvarati, već ih pokriti krpom i ostaviti još nekoliko sati da odstoje.

Zatvoriti ih čepovima i čuvati ih na tamnom i hladnom mestu.

Naši proizvodi

Sok od višanja

Koraci pripreme

Višnje očistiti od koštica, posuti C limuntusom i preliti vodom. Izmešati i ostaviti da stoje 24 sata.

Zatim procediti kroz cediljku tako da se iscedi sav sok iz višanja.

Staviti śećer i dobro promešati. Dodati C konzervans i ostaviti da odstoji 24 sata. Povremeno promešati.

Posle toga sipati sok u pripremljene flaše. Flaše ne zatvarati, već ih pokriti krpom i ostaviti još nekoliko sati da odstoje.

Zatvoriti ih čepovima i čuvati ih na tamnom i hladnom mestu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept