0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
3 kg višanja
2,5 kg šećera
3 l vode
5 C limuntusa
1 kesica C konzervansa
Višnje očistiti od koštica, posuti C limuntusom i preliti vodom. Izmešati i ostaviti da stoje 24 sata.
Zatim procediti kroz cediljku tako da se iscedi sav sok iz višanja.
Staviti śećer i dobro promešati. Dodati C konzervans i ostaviti da odstoji 24 sata. Povremeno promešati.
Posle toga sipati sok u pripremljene flaše. Flaše ne zatvarati, već ih pokriti krpom i ostaviti još nekoliko sati da odstoje.
Zatvoriti ih čepovima i čuvati ih na tamnom i hladnom mestu.
Višnje očistiti od koštica, posuti C limuntusom i preliti vodom. Izmešati i ostaviti da stoje 24 sata.
Zatim procediti kroz cediljku tako da se iscedi sav sok iz višanja.
Staviti śećer i dobro promešati. Dodati C konzervans i ostaviti da odstoji 24 sata. Povremeno promešati.
Posle toga sipati sok u pripremljene flaše. Flaše ne zatvarati, već ih pokriti krpom i ostaviti još nekoliko sati da odstoje.
Zatvoriti ih čepovima i čuvati ih na tamnom i hladnom mestu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.