burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija15

Sok od šargarepe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
15

Sastojci

Potrebno je:

2 kg jabuke

5 kg šargarepa

600 g šećer

1 kesica C Limuntus

po potrebi voda

Sok od šargarepe

Sok koji planirate da iskoristite u kratkom vremenskom periodu čuvajte u frižideru.Ostatak sipajte u plastične flaše,zamrznite i po potrebi odledite i uživajte u veoma ukusnom napitku tokom čitave zime.

Koraci pripreme

1

Šargarepu oljuštiti,iseckati,staviti u šerpu i sipati vodu te staviti na vatru i kuvati 20 minuta.

2

Jabuke oljuštiti,očistiti,iseckati i staviti u šerpu.Sipati vodu i staviti na vatru.Kuvati 10 minuta.

3

U blenderu usitniti šargarepu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).

4

Jabuke takođe usitniti u blenderu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).

5

Propasirane jabuke i šargarepu vratiti u lonac u kome su se kuvale jabuke(sačuvati tečnost koja je preostala nakon pasiranja,pa u nju dodati propasirane jabuke i šargarepu) i izmešati.

6

Sipati vodu koliko može da stane u šerpu(lonac,postupak pripreme je propraćen fotografijom tako da možete videti dimenzije).

7

Vratiti na ringlu i kuvati 15 minuta uz povremeno skidanje pene.

8

Skloniti sa ringle,dodati šećer,limuntus i izmešati.

9

Sok odmah sipati u oprane i sterilisane staklene flaše,dobro zatvoriti poklopcem i ostaviti da se ohladi.

Naši proizvodi

Sok od šargarepe

Sok koji planirate da iskoristite u kratkom vremenskom periodu čuvajte u frižideru.Ostatak sipajte u plastične flaše,zamrznite i po potrebi odledite i uživajte u veoma ukusnom napitku tokom čitave zime.

Koraci pripreme

1

Šargarepu oljuštiti,iseckati,staviti u šerpu i sipati vodu te staviti na vatru i kuvati 20 minuta.

2

Jabuke oljuštiti,očistiti,iseckati i staviti u šerpu.Sipati vodu i staviti na vatru.Kuvati 10 minuta.

3

U blenderu usitniti šargarepu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).

4

Jabuke takođe usitniti u blenderu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).

5

Propasirane jabuke i šargarepu vratiti u lonac u kome su se kuvale jabuke(sačuvati tečnost koja je preostala nakon pasiranja,pa u nju dodati propasirane jabuke i šargarepu) i izmešati.

6

Sipati vodu koliko može da stane u šerpu(lonac,postupak pripreme je propraćen fotografijom tako da možete videti dimenzije).

7

Vratiti na ringlu i kuvati 15 minuta uz povremeno skidanje pene.

8

Skloniti sa ringle,dodati šećer,limuntus i izmešati.

9

Sok odmah sipati u oprane i sterilisane staklene flaše,dobro zatvoriti poklopcem i ostaviti da se ohladi.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept