0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
15
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
15
Sok koji planirate da iskoristite u kratkom vremenskom periodu čuvajte u frižideru.Ostatak sipajte u plastične flaše,zamrznite i po potrebi odledite i uživajte u veoma ukusnom napitku tokom čitave zime.
Šargarepu oljuštiti,iseckati,staviti u šerpu i sipati vodu te staviti na vatru i kuvati 20 minuta.
Jabuke oljuštiti,očistiti,iseckati i staviti u šerpu.Sipati vodu i staviti na vatru.Kuvati 10 minuta.
U blenderu usitniti šargarepu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).
Jabuke takođe usitniti u blenderu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).
Propasirane jabuke i šargarepu vratiti u lonac u kome su se kuvale jabuke(sačuvati tečnost koja je preostala nakon pasiranja,pa u nju dodati propasirane jabuke i šargarepu) i izmešati.
Sipati vodu koliko može da stane u šerpu(lonac,postupak pripreme je propraćen fotografijom tako da možete videti dimenzije).
Vratiti na ringlu i kuvati 15 minuta uz povremeno skidanje pene.
Skloniti sa ringle,dodati šećer,limuntus i izmešati.
Sok odmah sipati u oprane i sterilisane staklene flaše,dobro zatvoriti poklopcem i ostaviti da se ohladi.
Sok koji planirate da iskoristite u kratkom vremenskom periodu čuvajte u frižideru.Ostatak sipajte u plastične flaše,zamrznite i po potrebi odledite i uživajte u veoma ukusnom napitku tokom čitave zime.
Šargarepu oljuštiti,iseckati,staviti u šerpu i sipati vodu te staviti na vatru i kuvati 20 minuta.
Jabuke oljuštiti,očistiti,iseckati i staviti u šerpu.Sipati vodu i staviti na vatru.Kuvati 10 minuta.
U blenderu usitniti šargarepu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).
Jabuke takođe usitniti u blenderu uz dodavanje tečnosti u kojoj se kuvala(da dobijete kašastu smesu).
Propasirane jabuke i šargarepu vratiti u lonac u kome su se kuvale jabuke(sačuvati tečnost koja je preostala nakon pasiranja,pa u nju dodati propasirane jabuke i šargarepu) i izmešati.
Sipati vodu koliko može da stane u šerpu(lonac,postupak pripreme je propraćen fotografijom tako da možete videti dimenzije).
Vratiti na ringlu i kuvati 15 minuta uz povremeno skidanje pene.
Skloniti sa ringle,dodati šećer,limuntus i izmešati.
Sok odmah sipati u oprane i sterilisane staklene flaše,dobro zatvoriti poklopcem i ostaviti da se ohladi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.