0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
100
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
100
6 kg ribizli
2 C limuntusa
4-5 kg šećera
4 l vode
Oprane i oceđene ribizle odvojiti od peteljki i dobro izgnječiti.
Sipati dve kesice C limuntusa i vode.
Sve dobro izmešati i ostaviti da stoji 24h najbolje u podrumu.
Nakon toga staviti mešavinu na šporet i sačekati da provri.
Čim provri skloniti i sačekati da se ohladi, zatim procediti.
U dobijenu tečnost sipati šećer i još jednom prokuvati, mešati dok se šećer ne istopi.
Oprane i oceđene ribizle odvojiti od peteljki i dobro izgnječiti.
Sipati dve kesice C limuntusa i vode.
Sve dobro izmešati i ostaviti da stoji 24h najbolje u podrumu.
Nakon toga staviti mešavinu na šporet i sačekati da provri.
Čim provri skloniti i sačekati da se ohladi, zatim procediti.
U dobijenu tečnost sipati šećer i još jednom prokuvati, mešati dok se šećer ne istopi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.