0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
1 kg kajsija
1 l vode
200 g šećera
1 kesica C limuntusa
1 kesica C konzervansa
Kajsije oprati, očistiti od koštica i iseći na četiri dela.
Vodu i šećer staviti da provri, zatim dodati kajsije i kuvati 5 min. (da vri).
Dodati kesicu C limuntusa i štapnim mikserom sve lepo usitniti, kuvati još 5 min.
Za to vreme skidati penu koja će se pojavljivati na površini.
Skloniti sa vatre, dodati C konzervans i sipati u vruće, sterilisane flaše.
Odmah ih zatvoriti!
Kajsije oprati, očistiti od koštica i iseći na četiri dela.
Vodu i šećer staviti da provri, zatim dodati kajsije i kuvati 5 min. (da vri).
Dodati kesicu C limuntusa i štapnim mikserom sve lepo usitniti, kuvati još 5 min.
Za to vreme skidati penu koja će se pojavljivati na površini.
Skloniti sa vatre, dodati C konzervans i sipati u vruće, sterilisane flaše.
Odmah ih zatvoriti!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.