0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
6 l
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 l
6 kg kajsija
3 kg šećera
3 C limuntusa
6 l vode
Kajsije očistiti i staviti sa 5 l vode da provre, procediti kroz gazu postepeno dodavajući 1 l vode da otpadnu samo ljuske gustina.
U tu smesu dodati šećer i kuvati 30 minuta, skinuti sa vatre, dodati C limuntus i sipati u sterilisane flaše.
Zaviti u ćebe i ostaviti 24h.
Kajsije očistiti i staviti sa 5 l vode da provre, procediti kroz gazu postepeno dodavajući 1 l vode da otpadnu samo ljuske gustina.
U tu smesu dodati šećer i kuvati 30 minuta, skinuti sa vatre, dodati C limuntus i sipati u sterilisane flaše.
Zaviti u ćebe i ostaviti 24h.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.