0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
2
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2
1 kg očišćenih kajsija
750 g šećera
1 C limuntus
Kajsije pripremiti kao za džem, pa posuti preko njih šećer i C limuntus, prekriti krpom i ostaviti preko noći da pusti sok.
Odstojale kajsije usitniti štapnim mikserom i staviti na šporet da se kuva.
Kada izbije ključ smanjiti na najmanju temperaturu, pa kuvati još desetak minuta, za to vreme će se pojavljivati pena koju trebate skinuti koliko možete.
Za to vreme pripremite flaše, sterilišite u rerni na 100°C oko 15 min.
Vruć sok sipati u tople flaše,zatvorite i ostavite u rerni da se postepeno hlade.
Kajsije pripremiti kao za džem, pa posuti preko njih šećer i C limuntus, prekriti krpom i ostaviti preko noći da pusti sok.
Odstojale kajsije usitniti štapnim mikserom i staviti na šporet da se kuva.
Kada izbije ključ smanjiti na najmanju temperaturu, pa kuvati još desetak minuta, za to vreme će se pojavljivati pena koju trebate skinuti koliko možete.
Za to vreme pripremite flaše, sterilišite u rerni na 100°C oko 15 min.
Vruć sok sipati u tople flaše,zatvorite i ostavite u rerni da se postepeno hlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.