burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija6

Slatko od višanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
6

Sastojci

1 kg višanja

1,5 kg šećera

2 C vanilin šećera

Slatko od višanja

Koraci pripreme

Oprati višnje i očistiti od koštica.

U šerpu za kuvanje stavljati red višanja, red šećera i C vanilin šećera.

Šerpu staviti na tihu vatru dok se šećer ne rastopi, a onda pojačati vatru i kuvati dok se slatko ne zgusne.

Kada je sok od slatka dovoljno gust, skloniti šerpu sa vatre, ostaviti da odstoji desetak minuta dok višnje ne puste vodu, pa ponovo malo kuvati.

Kada je gotovo, slatko skinuti sa vatre, pokriti ga čistom krpom i ostaviti da odstoji preko noći.

Sutradan sipati u tegle, dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

Naši proizvodi

Slatko od višanja

Koraci pripreme

Oprati višnje i očistiti od koštica.

U šerpu za kuvanje stavljati red višanja, red šećera i C vanilin šećera.

Šerpu staviti na tihu vatru dok se šećer ne rastopi, a onda pojačati vatru i kuvati dok se slatko ne zgusne.

Kada je sok od slatka dovoljno gust, skloniti šerpu sa vatre, ostaviti da odstoji desetak minuta dok višnje ne puste vodu, pa ponovo malo kuvati.

Kada je gotovo, slatko skinuti sa vatre, pokriti ga čistom krpom i ostaviti da odstoji preko noći.

Sutradan sipati u tegle, dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept