0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
1 kg višanja
1,5 kg šećera
2 C vanilin šećera
Oprati višnje i očistiti od koštica.
U šerpu za kuvanje stavljati red višanja, red šećera i C vanilin šećera.
Šerpu staviti na tihu vatru dok se šećer ne rastopi, a onda pojačati vatru i kuvati dok se slatko ne zgusne.
Kada je sok od slatka dovoljno gust, skloniti šerpu sa vatre, ostaviti da odstoji desetak minuta dok višnje ne puste vodu, pa ponovo malo kuvati.
Kada je gotovo, slatko skinuti sa vatre, pokriti ga čistom krpom i ostaviti da odstoji preko noći.
Sutradan sipati u tegle, dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Oprati višnje i očistiti od koštica.
U šerpu za kuvanje stavljati red višanja, red šećera i C vanilin šećera.
Šerpu staviti na tihu vatru dok se šećer ne rastopi, a onda pojačati vatru i kuvati dok se slatko ne zgusne.
Kada je sok od slatka dovoljno gust, skloniti šerpu sa vatre, ostaviti da odstoji desetak minuta dok višnje ne puste vodu, pa ponovo malo kuvati.
Kada je gotovo, slatko skinuti sa vatre, pokriti ga čistom krpom i ostaviti da odstoji preko noći.
Sutradan sipati u tegle, dobro zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.