0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
1 kg višanja
300 g malina
800-1000 g šećera (zavisi od višanja ili ko kako voli)
150 ml vode
1 C vanilin šećer
Ušpinovati šećer. Ne volim da mnogo potamni šećer, tad dobije Karamel ukus koji pokvari slatko, bar po mom ukusu.
U ušpinovan šećer dodati očišćene višnje i kuvati bez mešanja oko 45min do željene gustine, uz skidanje pene ako se ima. Pred sam kraj kuvanja dodati maline.
Ne mešati samo potresati šerpu i nakon 10-tak minuta skloniti sa ringle. Pokvariti krpu, dobro je iscedi ti i povezati šerpu.
Ostaviti da se skroz ohladi i sipati u tegle. Ukoliko se učini retkim kada se ohladi, može se dokuvati, meni se to nije desilo.
Kad pomislim da je gotovo izvadim na tacnu i ohladi da vidim koliko je gusto. Ko je kuvao slatko zna na šta mislim.
Ušpinovati šećer. Ne volim da mnogo potamni šećer, tad dobije Karamel ukus koji pokvari slatko, bar po mom ukusu.
U ušpinovan šećer dodati očišćene višnje i kuvati bez mešanja oko 45min do željene gustine, uz skidanje pene ako se ima. Pred sam kraj kuvanja dodati maline.
Ne mešati samo potresati šerpu i nakon 10-tak minuta skloniti sa ringle. Pokvariti krpu, dobro je iscedi ti i povezati šerpu.
Ostaviti da se skroz ohladi i sipati u tegle. Ukoliko se učini retkim kada se ohladi, može se dokuvati, meni se to nije desilo.
Kad pomislim da je gotovo izvadim na tacnu i ohladi da vidim koliko je gusto. Ko je kuvao slatko zna na šta mislim.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.