0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Zahteva određeno umeće
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
1 kg smokve
1 kg šećera
1 C limuntus
1 C vanilin šećer
1 limun
250 ml vode
Smokve oljuštiti i poprskati sa C limuntusom.
Posebno u šerpu staviti šećer i vodu da se špinuje, pa kada se stvore mehurići tada je špinovano, ubaciti smokve.
Kuvati još i skidati penu, protresti sa vremena na vreme. Pri kraju iseći lumin i na kraju dodati C vanilin šećer, prekriti vlažnom krpom da se ohladi, pa sipati u sterilisane tegle.
Zatvoriti i odložiti na tamnom i hladnom mestu.
Smokve oljuštiti i poprskati sa C limuntusom.
Posebno u šerpu staviti šećer i vodu da se špinuje, pa kada se stvore mehurići tada je špinovano, ubaciti smokve.
Kuvati još i skidati penu, protresti sa vremena na vreme. Pri kraju iseći lumin i na kraju dodati C vanilin šećer, prekriti vlažnom krpom da se ohladi, pa sipati u sterilisane tegle.
Zatvoriti i odložiti na tamnom i hladnom mestu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.