0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6 tegli
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6 tegli
3 kg šećera
1 C vanilin šećer
3 kg smokvi
2 C limuntusa
U jedan sud sipati 1 litar vode i 1 C limuntus, promešati i kada se lepo otopi u tu vodu stavljati očišćene smokve. Procediti smokve.
U šerpu sipati šećer, C vanilin šećer i 1 čašu vode.
Ušpinovati šećer i u njega dodati proceđene smokve. Nikako ne mešati, samo s vremena na vreme protresite šerpu.
Posle pola sata kuvanja izvaditi na jedan tanjirić malo tečnosti i ostaviti da se ohladi.
Ako je potrebno kuvati još malo do željene gustine.
Kada je slatko skuvano, preko šerpe staviti mokru krpu i ostaviti slatko da prenoći.
Sutradan sipati slatko u tegle.
U jedan sud sipati 1 litar vode i 1 C limuntus, promešati i kada se lepo otopi u tu vodu stavljati očišćene smokve. Procediti smokve.
U šerpu sipati šećer, C vanilin šećer i 1 čašu vode.
Ušpinovati šećer i u njega dodati proceđene smokve. Nikako ne mešati, samo s vremena na vreme protresite šerpu.
Posle pola sata kuvanja izvaditi na jedan tanjirić malo tečnosti i ostaviti da se ohladi.
Ako je potrebno kuvati još malo do željene gustine.
Kada je slatko skuvano, preko šerpe staviti mokru krpu i ostaviti slatko da prenoći.
Sutradan sipati slatko u tegle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.