0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
2 tegle
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
2 tegle
800 g smokava
1 kg kristal šećera
1 C vanilin šećer
2 limuna
3-4 lista rozetle
800 g smokava oljuštiti i staviti u činiju sa hladnom vodom.
U međuvremenu staviti šećer da provri sa vodom, 1 čaša. Kada se šećer otopi staviti smokve i kuvati oko 10 minuta.
U međuvremenu iseći limun na kolutove i i staviti u šerpu polovinu. Kuvati na jakoj vatri i povremeno skidati penu i ponovo vratiti u šerpu.
Nakon 15 minuta dodati preostali limun i kuvati do određene gustine. Voditi računa da slatko bude dobro ukuvano.
Pred kraj dodati C vanilin šećer i rozetlu. Skinuti sa vatre i openiti.
Nakon toga pokriti vlažnom krpom i da prenoći. Krpu povremeno vlažiti. Sutradan sipati u tegle.
800 g smokava oljuštiti i staviti u činiju sa hladnom vodom.
U međuvremenu staviti šećer da provri sa vodom, 1 čaša. Kada se šećer otopi staviti smokve i kuvati oko 10 minuta.
U međuvremenu iseći limun na kolutove i i staviti u šerpu polovinu. Kuvati na jakoj vatri i povremeno skidati penu i ponovo vratiti u šerpu.
Nakon 15 minuta dodati preostali limun i kuvati do određene gustine. Voditi računa da slatko bude dobro ukuvano.
Pred kraj dodati C vanilin šećer i rozetlu. Skinuti sa vatre i openiti.
Nakon toga pokriti vlažnom krpom i da prenoći. Krpu povremeno vlažiti. Sutradan sipati u tegle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.