0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
3-4 tegle
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
3-4 tegle
1,2 kg šljiva
800 g plavog patlidžana
2 kg šećera
malo orahovače ili ruma
3-4 kesice C vanilin šećera
1 kesica C limuntusa
Odabrati čvrste šljive, iseći ih kao ružice na polovine, ne ljuštiti ih, staviti u krečnu vodu da odstoje 1 sat.
Plavi patlidžan, posebna vrsta, ima ga na pijaci, skinuti peteljku i iseći na kolutove pa staviti u krečnu vodu 1 sat.
Oprati dobro i dodati ušpinovan šećer. Ušpinovani šećer napravite ređi jer se brzo zgusne.
Na pola kuvanja dodati pola rakijske čašice orahovače ili ruma i 3-4 kesice C vanilin šećera.
Protresti povremeno i na tacnu vaditi sok da procenite gustinu i pre sklanjanja sa ringle posuti 1 C limuntus.
Pokupiti penu ako je ima i pokriti sa mokrom krpom i ostaviti da se hladi do sutradan.
Staviti u tegle i uživati u izazovu.
Odabrati čvrste šljive, iseći ih kao ružice na polovine, ne ljuštiti ih, staviti u krečnu vodu da odstoje 1 sat.
Plavi patlidžan, posebna vrsta, ima ga na pijaci, skinuti peteljku i iseći na kolutove pa staviti u krečnu vodu 1 sat.
Oprati dobro i dodati ušpinovan šećer. Ušpinovani šećer napravite ređi jer se brzo zgusne.
Na pola kuvanja dodati pola rakijske čašice orahovače ili ruma i 3-4 kesice C vanilin šećera.
Protresti povremeno i na tacnu vaditi sok da procenite gustinu i pre sklanjanja sa ringle posuti 1 C limuntus.
Pokupiti penu ako je ima i pokriti sa mokrom krpom i ostaviti da se hladi do sutradan.
Staviti u tegle i uživati u izazovu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.