burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija1 manja tegla

Slatko od narandžine kore

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
1 manja tegla

Sastojci

100 g narandžine kore

150 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

voda po potrebi

malo C Limuntusa

malo C Sode bikarbone

Slatko od narandžine kore

Koraci pripreme

Pomorandžu dobro oprati u rastvoru vode i sode bikarbone. Iseći pomorandžu na kriške iste širine, oko 1 cm, oljuštiti i svaku koricu uvijati u rolnicu koju uz pomoć igle i konca nižite kao orglicu.

U šerpu staviti ogrlice od narandžine kore i sipajte hladne vode tako da ih potpuno potopite. Prokuvati desetak minuta.

Vodu baciti, naliti ponovo hladnu vodu i postupak ponavljajte najmanje 5 do 6 puta, jer na ovaj način se izvlači gorčina iz kore.

Posebno ušpinovati šećer, vanilin šećer i vodu, oko 2 dl, tj. količina vode tek da pokrije šećer. Kuvati da se šećer otopi pa dodati rolnice i kuvati oko 20 minuta.

Pred kraj dodajte malo limuntusa i tako vruće sipajte u teglu i zatvorite poklopcem.

Okrenite naopako i kada se prohladi vratiti u prvobitni položaj i ostaviti u ostavu.

Naši proizvodi

Slatko od narandžine kore

Koraci pripreme

Pomorandžu dobro oprati u rastvoru vode i sode bikarbone. Iseći pomorandžu na kriške iste širine, oko 1 cm, oljuštiti i svaku koricu uvijati u rolnicu koju uz pomoć igle i konca nižite kao orglicu.

U šerpu staviti ogrlice od narandžine kore i sipajte hladne vode tako da ih potpuno potopite. Prokuvati desetak minuta.

Vodu baciti, naliti ponovo hladnu vodu i postupak ponavljajte najmanje 5 do 6 puta, jer na ovaj način se izvlači gorčina iz kore.

Posebno ušpinovati šećer, vanilin šećer i vodu, oko 2 dl, tj. količina vode tek da pokrije šećer. Kuvati da se šećer otopi pa dodati rolnice i kuvati oko 20 minuta.

Pred kraj dodajte malo limuntusa i tako vruće sipajte u teglu i zatvorite poklopcem.

Okrenite naopako i kada se prohladi vratiti u prvobitni položaj i ostaviti u ostavu.

Autor

Blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept