0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
1 manja tegla
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 manja tegla
100 g narandžine kore
150 g šećera
1 kesica C Vanilin šećera
voda po potrebi
malo C Limuntusa
malo C Sode bikarbone
Pomorandžu dobro oprati u rastvoru vode i sode bikarbone. Iseći pomorandžu na kriške iste širine, oko 1 cm, oljuštiti i svaku koricu uvijati u rolnicu koju uz pomoć igle i konca nižite kao orglicu.
U šerpu staviti ogrlice od narandžine kore i sipajte hladne vode tako da ih potpuno potopite. Prokuvati desetak minuta.
Vodu baciti, naliti ponovo hladnu vodu i postupak ponavljajte najmanje 5 do 6 puta, jer na ovaj način se izvlači gorčina iz kore.
Posebno ušpinovati šećer, vanilin šećer i vodu, oko 2 dl, tj. količina vode tek da pokrije šećer. Kuvati da se šećer otopi pa dodati rolnice i kuvati oko 20 minuta.
Pred kraj dodajte malo limuntusa i tako vruće sipajte u teglu i zatvorite poklopcem.
Okrenite naopako i kada se prohladi vratiti u prvobitni položaj i ostaviti u ostavu.
Pomorandžu dobro oprati u rastvoru vode i sode bikarbone. Iseći pomorandžu na kriške iste širine, oko 1 cm, oljuštiti i svaku koricu uvijati u rolnicu koju uz pomoć igle i konca nižite kao orglicu.
U šerpu staviti ogrlice od narandžine kore i sipajte hladne vode tako da ih potpuno potopite. Prokuvati desetak minuta.
Vodu baciti, naliti ponovo hladnu vodu i postupak ponavljajte najmanje 5 do 6 puta, jer na ovaj način se izvlači gorčina iz kore.
Posebno ušpinovati šećer, vanilin šećer i vodu, oko 2 dl, tj. količina vode tek da pokrije šećer. Kuvati da se šećer otopi pa dodati rolnice i kuvati oko 20 minuta.
Pred kraj dodajte malo limuntusa i tako vruće sipajte u teglu i zatvorite poklopcem.
Okrenite naopako i kada se prohladi vratiti u prvobitni položaj i ostaviti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.