0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
5
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
1 kg malina
1,25 kg šećera
1 kesica C limuntusa
Maline i šećer ređati naizmenično u šerpu.
Svaki sloj malina potrebno je poprskati rastvorenim C limuntusom, da se maline ne raspadnu prilikom kuvanja.
Šerpu poklopiti i ostaviti da stoji preko noći.
Sutradan kuvati slatko na jakoj temperaturi kratko vreme i skidati penu.
Slako je kuvano kada sok teško pada sa kašike i to po dve kapi odjednom.
Na površinu će isplivati zrnca raspadnutih malina koje treba pažljivo povaditi cediljkom.
Slatko pokriti mokrim salvetom i ostaviti da prenoći, pa sipati u tegle i povezati celofanom.
Maline i šećer ređati naizmenično u šerpu.
Svaki sloj malina potrebno je poprskati rastvorenim C limuntusom, da se maline ne raspadnu prilikom kuvanja.
Šerpu poklopiti i ostaviti da stoji preko noći.
Sutradan kuvati slatko na jakoj temperaturi kratko vreme i skidati penu.
Slako je kuvano kada sok teško pada sa kašike i to po dve kapi odjednom.
Na površinu će isplivati zrnca raspadnutih malina koje treba pažljivo povaditi cediljkom.
Slatko pokriti mokrim salvetom i ostaviti da prenoći, pa sipati u tegle i povezati celofanom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.