0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
1 kg jagoda
1,25 kg šećera
1 kašičica C limuntusa
1/2 čaše vode
2 čaše vode
Jagode oprati pod mlazom vode i očistiti peteljke.
Limuntus rastvoriti sa 1/2 čaše vode i svaku provući kroz tu vodu i ostaviti 1 sat da odstoji.
Šećer i 2 čaše vode špinovati, kuvati 15 minuta, staviti jagode i kuvati 15 minuta, isključiti ringlu.
Svo vreme skidati penu, ne mešati već protresti.
Pokvasiti krpu, pokriti i ostaviti do sutradan.
Sipati u sterilne tegle, staviti celofan umočen u rakiju i zatvoriti poklopcem.
Jagode oprati pod mlazom vode i očistiti peteljke.
Limuntus rastvoriti sa 1/2 čaše vode i svaku provući kroz tu vodu i ostaviti 1 sat da odstoji.
Šećer i 2 čaše vode špinovati, kuvati 15 minuta, staviti jagode i kuvati 15 minuta, isključiti ringlu.
Svo vreme skidati penu, ne mešati već protresti.
Pokvasiti krpu, pokriti i ostaviti do sutradan.
Sipati u sterilne tegle, staviti celofan umočen u rakiju i zatvoriti poklopcem.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.