0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 kg zrelih jagoda
1,2 kg šećera
1 C limuntus
Oćišćene i oprane jagode močiti u vodu u kojoj je rastvoren C limuntus.
Ocediti pa ređati u šerpu, sloj voća, sloj šećera.
Pokriti i ostaviti da odstoji u toku noći na hladnom.
Kuvati na srednjoj temperaturi i skidati penu.
Kada je kuvano prekriti mokrom krpom i ostaviti da se ohladi.
Sipati u tegle i odložiti na suvo i hladno mesto.
Oćišćene i oprane jagode močiti u vodu u kojoj je rastvoren C limuntus.
Ocediti pa ređati u šerpu, sloj voća, sloj šećera.
Pokriti i ostaviti da odstoji u toku noći na hladnom.
Kuvati na srednjoj temperaturi i skidati penu.
Kada je kuvano prekriti mokrom krpom i ostaviti da se ohladi.
Sipati u tegle i odložiti na suvo i hladno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.