0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
3
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3
1 kg jagoda
1 kg šećera
1 C vanilin šećer
1/2 kesice C konzervansa
1,5 čaša vode
Staviti u šerpu 1 kg jagoda i 1 kg šećera da malo odstoji, nekih pola sata.
Zatim dodati 1,5 čaše vode i staviti na tihoj vatri.
Kuvati sve dok se masa ne zgusne i ne ostavlja trag tokom mešanja.
Zatim pri kraju dodati 1 C vanilin šećer i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi onda staviti pola kesice C konzervansa i sipati u teglu.
Ukoliko se slatko konzumira odmah, onda bez konzervansa.
Najlepše je sipati u posudu, držati u frižideru i tako hladno poslužiti.
Staviti u šerpu 1 kg jagoda i 1 kg šećera da malo odstoji, nekih pola sata.
Zatim dodati 1,5 čaše vode i staviti na tihoj vatri.
Kuvati sve dok se masa ne zgusne i ne ostavlja trag tokom mešanja.
Zatim pri kraju dodati 1 C vanilin šećer i ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi onda staviti pola kesice C konzervansa i sipati u teglu.
Ukoliko se slatko konzumira odmah, onda bez konzervansa.
Najlepše je sipati u posudu, držati u frižideru i tako hladno poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.