0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
2 kg jabuka
1 kg šećera
1 C limuntus
štapić vanile
1 šolja vode
Stavite šećer i vodu da se kuvaju u većoj šerpi, dok se ne dobije gusti sirup.
Uporedo sa tim operite, oljuštite i očistite jabuke od semenki. Isecite na male komadiće i dodajte u skoro gotov sirup, zajedno sa vanilom.
Slatko se kuva dok jabuke ne omekšaju i dok se sirup ne zgusne. Na kraju se dodaje C limuntus.
Gotovo slatko sipati dok je još vrelo u čiste tegle, zatvorite i odmah okrenite naopako.
Stavite šećer i vodu da se kuvaju u većoj šerpi, dok se ne dobije gusti sirup.
Uporedo sa tim operite, oljuštite i očistite jabuke od semenki. Isecite na male komadiće i dodajte u skoro gotov sirup, zajedno sa vanilom.
Slatko se kuva dok jabuke ne omekšaju i dok se sirup ne zgusne. Na kraju se dodaje C limuntus.
Gotovo slatko sipati dok je još vrelo u čiste tegle, zatvorite i odmah okrenite naopako.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.