0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
10
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
10
600 g fortunele
500 g šećer
180 ml voda
30 g limun
Zanimljiv egzotičan ukus
Fortunele potopiti u vodu u kojoj je dodata 1 kesica sode bikarbone. Ostaviti tako da stoji 2-3 sata. Onda ih isprati i iseći ih na pola.
Iz svake izvaditi koštice.
U šerpu staviti šećer i vodu i na tihoj vatri kuvati desetak minuta. Onda dodati fortunele.
Kuvati na tihoj vatri oko sat vremena.
Pred kraj dodati limun isečen na kriške.
Odmah tako vruće sipati u male teglice i zatvoriti metalnim čepom. Ja sam dobila 3 male teglice.
Zanimljiv egzotičan ukus
Fortunele potopiti u vodu u kojoj je dodata 1 kesica sode bikarbone. Ostaviti tako da stoji 2-3 sata. Onda ih isprati i iseći ih na pola.
Iz svake izvaditi koštice.
U šerpu staviti šećer i vodu i na tihoj vatri kuvati desetak minuta. Onda dodati fortunele.
Kuvati na tihoj vatri oko sat vremena.
Pred kraj dodati limun isečen na kriške.
Odmah tako vruće sipati u male teglice i zatvoriti metalnim čepom. Ja sam dobila 3 male teglice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.