0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
nekoliko teglica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
nekoliko teglica
1 kg očišćene dunje
1 kg šećera
1 kesica C vanilin šećera
300 ml vode
orasi po želji
Dunje oprati, očistiti, oljuštiti i iseći na kockice. Spustati ih u hladnu vodu da ostanu svetle.
Skuvati gust sirup od šećera i vode (kuvati oko 10 minuta). Vaditi kockice dunja iz vode i spuštati ih u skuvan sirup, pa kuvati dalje.
Slatko je gotovo kad kašiku sirupa stavite na tacnu, ohladite, vrhom kašike napravite liniju, a linija ostaje.
Pred kraj kuvanja dodati jezgra orahe, skloniti sa ringle i pokriti mokrom čistom krpom.
Ostaviti da odstoji 10-15 sati na sobnoj temperaturi.
Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti je na 100 C.
Posle pola sata izvaditi tegle, ostaviti ih da se skroz ohlade.
Sipati slatko i dobro zatvoriti.
Dunje oprati, očistiti, oljuštiti i iseći na kockice. Spustati ih u hladnu vodu da ostanu svetle.
Skuvati gust sirup od šećera i vode (kuvati oko 10 minuta). Vaditi kockice dunja iz vode i spuštati ih u skuvan sirup, pa kuvati dalje.
Slatko je gotovo kad kašiku sirupa stavite na tacnu, ohladite, vrhom kašike napravite liniju, a linija ostaje.
Pred kraj kuvanja dodati jezgra orahe, skloniti sa ringle i pokriti mokrom čistom krpom.
Ostaviti da odstoji 10-15 sati na sobnoj temperaturi.
Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti je na 100 C.
Posle pola sata izvaditi tegle, ostaviti ih da se skroz ohlade.
Sipati slatko i dobro zatvoriti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.