0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
10 tegli
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10 tegli
1,5 kg dunja
900 g šećera
2 kesice C vanilin šećera
300 ml vode
Dunje blanširati, oljuštiti i iseckati na kockice.
Šećer, vodu i C vanilin šećer usuti u šerpu. Staviti na vatru i ušpinovati 10 minuta.
Dodati iseckane dunje i kuvati oko sat vremena (dok dunje ne postanu staklaste). Povremeno skidati penu.
Skloniti šerpu sa ringle. Slatko sipati u oprane i sterilisane tegle, zatvoriti poklopcem i okrenuti da odstoje na poklopcu dok se ne ohladi.
Tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Dunje blanširati, oljuštiti i iseckati na kockice.
Šećer, vodu i C vanilin šećer usuti u šerpu. Staviti na vatru i ušpinovati 10 minuta.
Dodati iseckane dunje i kuvati oko sat vremena (dok dunje ne postanu staklaste). Povremeno skidati penu.
Skloniti šerpu sa ringle. Slatko sipati u oprane i sterilisane tegle, zatvoriti poklopcem i okrenuti da odstoje na poklopcu dok se ne ohladi.
Tegle vratiti u prvobitan položaj i odložiti u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.