0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
3
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3
650 g dudinja
650 g šećera
250 ml vode
1/2 kašičice C limuntusa
700 ml vode
1 kesica C limuntusa
Dudinje oprati i ocediti.
Makazama iseći drškice. Nakon toga ih preliti sa 700 ml vode u kojoj je rastvorena kesica C limuntusa.
Staviti šećer i vodu da provri, čim provri ubaciti dudinje, naravno oceđene i kuvati kao i svako drugo slatko, skidati penu.
Kada se ohladi sipati u tegle. Dudinje se ne raspadnu jer su stajale u rastvoru C limuntusa i vode, a ukus je izvanredan.
Od ove količine izađu 3 teglice od 314 grama.
Dudinje oprati i ocediti.
Makazama iseći drškice. Nakon toga ih preliti sa 700 ml vode u kojoj je rastvorena kesica C limuntusa.
Staviti šećer i vodu da provri, čim provri ubaciti dudinje, naravno oceđene i kuvati kao i svako drugo slatko, skidati penu.
Kada se ohladi sipati u tegle. Dudinje se ne raspadnu jer su stajale u rastvoru C limuntusa i vode, a ukus je izvanredan.
Od ove količine izađu 3 teglice od 314 grama.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.