0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
3 kg divljih kruški
2 kg šećera
1 l vode
2 kesice C limuntusa
4 kesice C vanilin šećera
tegle po potrebi
Prvo očistiti kruške od drške i odozdo oprati i preliti vrelom vodom, zatim posle 10 min. preliti hladnom vodom.
Posebno ukuvati sirup od šećera i vode toliko da se šećer istopi.
Dodati C vanilin šećera i limuntus i sve pomešati pa u to dodati oceđene kruške i kuvati 15 min.
Ostaviti da se odmaraju 2 sata, pa opet kuvati 15 min. i isto još 2 sata.
Treći put kuvati 15 min. i sipati u tegle.
Prvo kruške poređati, pa onda zaliti sirupom, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke.
Pustiti da se ohladi i skloniti za zimu.
Prvo očistiti kruške od drške i odozdo oprati i preliti vrelom vodom, zatim posle 10 min. preliti hladnom vodom.
Posebno ukuvati sirup od šećera i vode toliko da se šećer istopi.
Dodati C vanilin šećera i limuntus i sve pomešati pa u to dodati oceđene kruške i kuvati 15 min.
Ostaviti da se odmaraju 2 sata, pa opet kuvati 15 min. i isto još 2 sata.
Treći put kuvati 15 min. i sipati u tegle.
Prvo kruške poređati, pa onda zaliti sirupom, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke.
Pustiti da se ohladi i skloniti za zimu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.