burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Slatko od divljih krušaka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

3 kg divljih kruški

2 kg šećera

1 l vode

2 kesice C limuntusa

4 kesice C vanilin šećera

tegle po potrebi

Slatko od divljih krušaka

Koraci pripreme

Prvo očistiti kruške od drške i odozdo oprati i preliti vrelom vodom, zatim posle 10 min. preliti hladnom vodom.

Posebno ukuvati sirup od šećera i vode toliko da se šećer istopi.

Dodati C vanilin šećera i limuntus i sve pomešati pa u to dodati oceđene kruške i kuvati 15 min.

Ostaviti da se odmaraju 2 sata, pa opet kuvati 15 min. i isto još 2 sata.

Treći put kuvati 15 min. i sipati u tegle.

Prvo kruške poređati, pa onda zaliti sirupom, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke.

Pustiti da se ohladi i skloniti za zimu.

Naši proizvodi

Slatko od divljih krušaka

Koraci pripreme

Prvo očistiti kruške od drške i odozdo oprati i preliti vrelom vodom, zatim posle 10 min. preliti hladnom vodom.

Posebno ukuvati sirup od šećera i vode toliko da se šećer istopi.

Dodati C vanilin šećera i limuntus i sve pomešati pa u to dodati oceđene kruške i kuvati 15 min.

Ostaviti da se odmaraju 2 sata, pa opet kuvati 15 min. i isto još 2 sata.

Treći put kuvati 15 min. i sipati u tegle.

Prvo kruške poređati, pa onda zaliti sirupom, dobro zatvoriti i okrenuti tegle naopačke.

Pustiti da se ohladi i skloniti za zimu.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept