burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija2 velike tegle

Slatko od čeri paradajza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2 velike tegle

Sastojci

1 kg sitnog čeri paradajza

1 kg šećera

4 dl vode

1 limun

1 mala kašičica C limuntusa

1 kesica C vanilin šećera

4-5 listova rozetle

Slatko od čeri paradajza

Koraci pripreme

U dublju šerpu staviti šećer i vodu i kuvati dok ne počne da vri još desetak minuta posle toga. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi.

Vratiti na ringlu, dodati čeri koji ste oprali i osušili. Kuvati oko 2 sata kod mene je to na jačini 4 od 9.

Ako se pojavi pena skinite je, kod mene se nije stvarala.

U toku kuvanja dodati prvo C limuntus i C vanilin šećer. Pred kraj staviti listove rozetle i limun sečen na tanke kolutove.

Kada sok dostigne gustinu meda i počne da se hvata skrama na soku, slatko je gotovo.

Vrelo sipati u tegle, poklopiti metalnim poklopcima i okrenuti tegle naopako. Ostaviti da se ohlade i vratiti u normalni položaj.

Od ove količine se dobiju 2 velike tegle.

Naši proizvodi

Slatko od čeri paradajza

Koraci pripreme

U dublju šerpu staviti šećer i vodu i kuvati dok ne počne da vri još desetak minuta posle toga. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi.

Vratiti na ringlu, dodati čeri koji ste oprali i osušili. Kuvati oko 2 sata kod mene je to na jačini 4 od 9.

Ako se pojavi pena skinite je, kod mene se nije stvarala.

U toku kuvanja dodati prvo C limuntus i C vanilin šećer. Pred kraj staviti listove rozetle i limun sečen na tanke kolutove.

Kada sok dostigne gustinu meda i počne da se hvata skrama na soku, slatko je gotovo.

Vrelo sipati u tegle, poklopiti metalnim poklopcima i okrenuti tegle naopako. Ostaviti da se ohlade i vratiti u normalni položaj.

Od ove količine se dobiju 2 velike tegle.

Autor

blog Sneško domaćica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept