0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
2 velike tegle
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 velike tegle
1 kg sitnog čeri paradajza
1 kg šećera
4 dl vode
1 limun
1 mala kašičica C limuntusa
1 kesica C vanilin šećera
4-5 listova rozetle
U dublju šerpu staviti šećer i vodu i kuvati dok ne počne da vri još desetak minuta posle toga. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi.
Vratiti na ringlu, dodati čeri koji ste oprali i osušili. Kuvati oko 2 sata kod mene je to na jačini 4 od 9.
Ako se pojavi pena skinite je, kod mene se nije stvarala.
U toku kuvanja dodati prvo C limuntus i C vanilin šećer. Pred kraj staviti listove rozetle i limun sečen na tanke kolutove.
Kada sok dostigne gustinu meda i počne da se hvata skrama na soku, slatko je gotovo.
Vrelo sipati u tegle, poklopiti metalnim poklopcima i okrenuti tegle naopako. Ostaviti da se ohlade i vratiti u normalni položaj.
Od ove količine se dobiju 2 velike tegle.
U dublju šerpu staviti šećer i vodu i kuvati dok ne počne da vri još desetak minuta posle toga. Skloniti šerpu sa ringle i ostaviti da se prohladi.
Vratiti na ringlu, dodati čeri koji ste oprali i osušili. Kuvati oko 2 sata kod mene je to na jačini 4 od 9.
Ako se pojavi pena skinite je, kod mene se nije stvarala.
U toku kuvanja dodati prvo C limuntus i C vanilin šećer. Pred kraj staviti listove rozetle i limun sečen na tanke kolutove.
Kada sok dostigne gustinu meda i počne da se hvata skrama na soku, slatko je gotovo.
Vrelo sipati u tegle, poklopiti metalnim poklopcima i okrenuti tegle naopako. Ostaviti da se ohlade i vratiti u normalni položaj.
Od ove količine se dobiju 2 velike tegle.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.