burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Slatko od belih trešanja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

1 kg očišćenih belih trešanja

1 kg kristal šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 šipka vanile

1 limun

2 čaše vode

Slatko od belih trešanja

Koraci pripreme

Trešnje operite i očistite ih od eventualnog lišća, peteljki i koštica. Ostavite da odkaplju na đevđiru.

Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup.

Kada je sirup gotov spustite u njega trešnje. Kuvajte i dalje, pa dodajte C vanilin šećer, vanilu i limun isečen na kolutove (predhodno opran).

Temperatura grejnog tela i dalje treba da bude jaka. Slatko je gotovo kada sirup sipan iz kašike, ne teče u jednom mlazu već u prekidima, tj. u teškim kapima.

Tada openite i pokrijte sa čistom kuhinjskom krpom. Ostavite da stoji 12 sata.

Pripremite čiste, suve teglice sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta.

Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.

Slatko će trajati nepromnenjeno sve do sledeće godine. Naravno, ako ga ne pojedete do tad.

Naši proizvodi

Slatko od belih trešanja

Koraci pripreme

Trešnje operite i očistite ih od eventualnog lišća, peteljki i koštica. Ostavite da odkaplju na đevđiru.

Uzmite šerpu u kojoj kuvate slatko, sipajte šećer, dolijte vodu i kuvajte na jakoj temperaturi gust sirup.

Kada je sirup gotov spustite u njega trešnje. Kuvajte i dalje, pa dodajte C vanilin šećer, vanilu i limun isečen na kolutove (predhodno opran).

Temperatura grejnog tela i dalje treba da bude jaka. Slatko je gotovo kada sirup sipan iz kašike, ne teče u jednom mlazu već u prekidima, tj. u teškim kapima.

Tada openite i pokrijte sa čistom kuhinjskom krpom. Ostavite da stoji 12 sata.

Pripremite čiste, suve teglice sipajte slatko u njih pazeći da u svakoj bude dovoljno plodova i safta.

Povežite celofanom i ostavite na prohladno mesto.

Slatko će trajati nepromnenjeno sve do sledeće godine. Naravno, ako ga ne pojedete do tad.

Autor

jasna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept