0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
3
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
3
Predivno miriše, odlično kad je lepo rashlađeno ali ne piti više od jedne čaše dnevno.
Cvet lipe brati na mestu udaljenom od saobraćajnica i od grada, na čistom mestu. Poželjno je da cvetove ne perete ili samo vrlo malo, pod blagim mlazom hladne vode. Cvetove (250g) malo izgnječiti, naliti vodom (3l) i dodati 5 limuntusa. Ostaviti da odstoji 24 sata.
Procediti tečnost sa odstajalim cvetovima kroz dvostruku gazu, dodati još 5 limuntusa i šećer (3kg). Ostaviti još 24 sata da se šećer lepo otopi – s vremena na vreme promešati. Sirup sipati u čiste flaše i zatvoriti.
Služiti rashlađeno i razblaženo vodom.
Predivno miriše, odlično kad je lepo rashlađeno ali ne piti više od jedne čaše dnevno.
Cvet lipe brati na mestu udaljenom od saobraćajnica i od grada, na čistom mestu. Poželjno je da cvetove ne perete ili samo vrlo malo, pod blagim mlazom hladne vode. Cvetove (250g) malo izgnječiti, naliti vodom (3l) i dodati 5 limuntusa. Ostaviti da odstoji 24 sata.
Procediti tečnost sa odstajalim cvetovima kroz dvostruku gazu, dodati još 5 limuntusa i šećer (3kg). Ostaviti još 24 sata da se šećer lepo otopi – s vremena na vreme promešati. Sirup sipati u čiste flaše i zatvoriti.
Služiti rashlađeno i razblaženo vodom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.