0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
4 kg kajsija
2 l vode
3 kg šećera
3 kesice C limuntusa
Kajsije oprati, očistiti, dodati im vodu, pa kuvati dok voće ne omekša.
Omekšalo voće usitniti štapnim mikserom.
Dodati šećer i vratiti da se kuva.
Od momenta vrenja kuvati još oko 10- 15 minuta.
Na kraju dodati limuntus i promešati.
Vruć sirup sipati u vruće flaše i zatvoriti.
Kajsije oprati, očistiti, dodati im vodu, pa kuvati dok voće ne omekša.
Omekšalo voće usitniti štapnim mikserom.
Dodati šećer i vratiti da se kuva.
Od momenta vrenja kuvati još oko 10- 15 minuta.
Na kraju dodati limuntus i promešati.
Vruć sirup sipati u vruće flaše i zatvoriti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.