burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Pekmez od višanja iz friza

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

1,5 kg višanja bez koštica

(moje su marele)

600-700 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

tegle

Pekmez od višanja iz friza

Koraci pripreme

Višnje najpre odmrznite, a zatim ih stavite u odgovarajući sud za kuvanje pa kuvajte 10-15 minuta uz mešanje.

Nakon toga sklonite sud sa vatre pa višnje usitnite štapnim mikserom pa vratite na šporet.

Dodajte šećer (zavisno od višanja da li su slatke ili nakisele) pa nastavite da kuvate uz mešanje.

Kada počnu po vrhu da se pojavljuju "klobuci" probajte gustinu tako što ćete izvaditi malo pekmeza na hladnu tacnu i ostavite da se ohladi. Ukoliko se sok želirao, tj. zgusnuo, dodajte C vanilin šećer, pa sud sa pekmezom možete skloniti sa vatre.

Vruć pekmez sipajte u sterilisane vruće tegle, dobro ih zatvorite original poklopcima, "ušuškajte" ih pa kada se tegle potpuno ohlade prenestite ih u ostavu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Pekmez od višanja iz friza

Koraci pripreme

Višnje najpre odmrznite, a zatim ih stavite u odgovarajući sud za kuvanje pa kuvajte 10-15 minuta uz mešanje.

Nakon toga sklonite sud sa vatre pa višnje usitnite štapnim mikserom pa vratite na šporet.

Dodajte šećer (zavisno od višanja da li su slatke ili nakisele) pa nastavite da kuvate uz mešanje.

Kada počnu po vrhu da se pojavljuju "klobuci" probajte gustinu tako što ćete izvaditi malo pekmeza na hladnu tacnu i ostavite da se ohladi. Ukoliko se sok želirao, tj. zgusnuo, dodajte C vanilin šećer, pa sud sa pekmezom možete skloniti sa vatre.

Vruć pekmez sipajte u sterilisane vruće tegle, dobro ih zatvorite original poklopcima, "ušuškajte" ih pa kada se tegle potpuno ohlade prenestite ih u ostavu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept