0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
18 tegli
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18 tegli
5 kg šljiva
1,5 kg šećera
1 C konzervans
Oprati i očistiti šljive od koštica, staviti u šerpu i promešati sa šećerom.
To sve treba da odstoji tokom noći, da šljive puste sok.
Kuvati na prirodnoj vatri, ali može i na šporetu.
Kuvati dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje oko sat vremena. Na kraju staviti C konzervans.
Oprane tegle staviti u rernu da se sterilišu. Vruć pekmez sipati u vruće tegle.
Povezati celofanom, gumicom i zatvoriti poklopcem.
Sve tegle umotati u toplu tkaninu i ostaviti ceo taj dan u toplom.
Oprati i očistiti šljive od koštica, staviti u šerpu i promešati sa šećerom.
To sve treba da odstoji tokom noći, da šljive puste sok.
Kuvati na prirodnoj vatri, ali može i na šporetu.
Kuvati dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje oko sat vremena. Na kraju staviti C konzervans.
Oprane tegle staviti u rernu da se sterilišu. Vruć pekmez sipati u vruće tegle.
Povezati celofanom, gumicom i zatvoriti poklopcem.
Sve tegle umotati u toplu tkaninu i ostaviti ceo taj dan u toplom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.