burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija5

Pekmez od šljiva iz rerne

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
5

Sastojci

Pekmez

5 kg Šljiva

1 kg Šećer

2 kesica C Vanilin šećer

Opciono

1 malo Rendana jabuka

1 kesica C Konzervans

Pekmez od šljiva iz rerne

Mnogo lakse je spremiti pekmez u lerni nego kuvati ga. Zahteva manje paznje. Mesanje na svakih 10 do 15 minuta a ukus je identican.

Koraci pripreme

1

Oprati sljive. Izvaditi kostice. U dublji pleh od rerne na dno sipati malo vode, zatim izruciti sljive.

2

Rerna je ukljucena na nizoj temperaturi. Kod mene je 150 stepeni. Prvih pola sata ce voce da ispusta sok. Nakon toga mesati na svakih 10 do 15 minuta.

3

Moze se opciono dodati rendana jabuka. Ona sadrzi pektin i brze ce nam se zgusnuti pekmez, a na ukusu necemo nista pokvariti.

4

Dodajemo i secer i vanil secer. Vanil secer ce dati jos bolju aromu.

5

Ova priprema ce zahtevati oko 3 sata. Mada sve zavisi od gustine koju zelimo postici. Opciono dodati konzervans.

6

Teglice sterilisemo i u vruce sipamo pekmez.

7

Teglice sa pekmezom vracamo u lernu da bi se malo stvorila korica. Posle iskljucimo rernu i ostavimo da se pekmez ohladi skroz. Staviti poklopce i nas pekmez je spreman
Prijatno

Naši proizvodi

Pekmez od šljiva iz rerne

Mnogo lakse je spremiti pekmez u lerni nego kuvati ga. Zahteva manje paznje. Mesanje na svakih 10 do 15 minuta a ukus je identican.

Koraci pripreme

1

Oprati sljive. Izvaditi kostice. U dublji pleh od rerne na dno sipati malo vode, zatim izruciti sljive.

2

Rerna je ukljucena na nizoj temperaturi. Kod mene je 150 stepeni. Prvih pola sata ce voce da ispusta sok. Nakon toga mesati na svakih 10 do 15 minuta.

3

Moze se opciono dodati rendana jabuka. Ona sadrzi pektin i brze ce nam se zgusnuti pekmez, a na ukusu necemo nista pokvariti.

4

Dodajemo i secer i vanil secer. Vanil secer ce dati jos bolju aromu.

5

Ova priprema ce zahtevati oko 3 sata. Mada sve zavisi od gustine koju zelimo postici. Opciono dodati konzervans.

6

Teglice sterilisemo i u vruce sipamo pekmez.

7

Teglice sa pekmezom vracamo u lernu da bi se malo stvorila korica. Posle iskljucimo rernu i ostavimo da se pekmez ohladi skroz. Staviti poklopce i nas pekmez je spreman
Prijatno

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept