0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
6
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
6
Svake godine pravim ovaj ukusni pekmez. Koristim ga za kolace, kiflice, palacike...
Kajsije oprati. Na kratko ih potopiti u kljucalu vodu. To je potrebno da lakse ogulimo kozicu. Izvaditi kostice.
Pristaviti na laganu vatru. Mesati. Treba da pusti sok i tako krckati dok ne pocne da se zgrusnjava. Dodati rendanu jabuku, mada je to opciono. Moze i da izostane.
Pred kraj dodajemo secer. Secer mozemo dodati po ukusu, ako volimo sladje, povecati kolicinu secera.
Na kraju kuvanja dodati pola kesice konzervansa. Moze i bez njega, ali ako se nacne teglica nece dugo moci stajati.
Sterilisati teglice i u jos tople sipati topao pekmez. U lernu zagrejenu na 100stepeni poredjati teglice. Treba da se stvori korica. Tad iskljucimo lernu i ostavimo teglice da se ohlade. Staviti poklopce i odloziti u spajz.
Svake godine pravim ovaj ukusni pekmez. Koristim ga za kolace, kiflice, palacike...
Kajsije oprati. Na kratko ih potopiti u kljucalu vodu. To je potrebno da lakse ogulimo kozicu. Izvaditi kostice.
Pristaviti na laganu vatru. Mesati. Treba da pusti sok i tako krckati dok ne pocne da se zgrusnjava. Dodati rendanu jabuku, mada je to opciono. Moze i da izostane.
Pred kraj dodajemo secer. Secer mozemo dodati po ukusu, ako volimo sladje, povecati kolicinu secera.
Na kraju kuvanja dodati pola kesice konzervansa. Moze i bez njega, ali ako se nacne teglica nece dugo moci stajati.
Sterilisati teglice i u jos tople sipati topao pekmez. U lernu zagrejenu na 100stepeni poredjati teglice. Treba da se stvori korica. Tad iskljucimo lernu i ostavimo teglice da se ohlade. Staviti poklopce i odloziti u spajz.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.