burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija6

Pekmez od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
6

Sastojci

Pekmez

5 kg Kajsija

600 g Šećer

1 malo Jabuka

1 kesica C Konzervans

Pekmez od kajsija

Svake godine pravim ovaj ukusni pekmez. Koristim ga za kolace, kiflice, palacike...

Koraci pripreme

Korak 1

Kajsije oprati. Na kratko ih potopiti u kljucalu vodu. To je potrebno da lakse ogulimo kozicu. Izvaditi kostice.

Korak 2

Pristaviti na laganu vatru. Mesati. Treba da pusti sok i tako krckati dok ne pocne da se zgrusnjava. Dodati rendanu jabuku, mada je to opciono. Moze i da izostane.

Korak 3

Pred kraj dodajemo secer. Secer mozemo dodati po ukusu, ako volimo sladje, povecati kolicinu secera.

Korak 4

Na kraju kuvanja dodati pola kesice konzervansa. Moze i bez njega, ali ako se nacne teglica nece dugo moci stajati.

Korak 5

Sterilisati teglice i u jos tople sipati topao pekmez. U lernu zagrejenu na 100stepeni poredjati teglice. Treba da se stvori korica. Tad iskljucimo lernu i ostavimo teglice da se ohlade. Staviti poklopce i odloziti u spajz.

Naši proizvodi

Pekmez od kajsija

Svake godine pravim ovaj ukusni pekmez. Koristim ga za kolace, kiflice, palacike...

Koraci pripreme

Korak 1

Kajsije oprati. Na kratko ih potopiti u kljucalu vodu. To je potrebno da lakse ogulimo kozicu. Izvaditi kostice.

Korak 2

Pristaviti na laganu vatru. Mesati. Treba da pusti sok i tako krckati dok ne pocne da se zgrusnjava. Dodati rendanu jabuku, mada je to opciono. Moze i da izostane.

Korak 3

Pred kraj dodajemo secer. Secer mozemo dodati po ukusu, ako volimo sladje, povecati kolicinu secera.

Korak 4

Na kraju kuvanja dodati pola kesice konzervansa. Moze i bez njega, ali ako se nacne teglica nece dugo moci stajati.

Korak 5

Sterilisati teglice i u jos tople sipati topao pekmez. U lernu zagrejenu na 100stepeni poredjati teglice. Treba da se stvori korica. Tad iskljucimo lernu i ostavimo teglice da se ohlade. Staviti poklopce i odloziti u spajz.

Autor

Eva Zelenka
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept