burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Teško

broj porcija10+

Mućeni(nekuvani)džem od drenjina

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Teško

Broj porcija:
10+

Sastojci

Sastojci:

500 g drenjina

300 g šećera

5 kesica C Vanilin šećera

Mućeni(nekuvani)džem od drenjina

Aromatičan, osvežavajći i nutritivno bogat - mućeni džem od drenjina Bogat je antioksidansima, pomaže u borbi protiv infekcija i podiže imunitet. Obiluje gvožđem, magnezijumom, kalcijumom i ostalim elektrolitima tako da je odlučan u sprečavanju dehidracije. Crvena boja drenjine potiče od antocijana koji ujedno daju predivnu prirodnu crvenu boju. Antocijani su ujedno i antioksidansi koji imaju pozitivan efekat na zdravlje našeg organizma. Drenjina ima izraženu prirodnu kiselost pa se prilikom pripreme pekmeza ili marmelade, pored kaše ploda drenjine dodaje još samo određena količina šećera.

Koraci pripreme

Postupak pripreme:

Drenjine oprati, staviti u pasirku izgnječiti i kroz pasirku ispasirati.
Propasiranu masu izmeriti pa staviti isto toliko šećera i 5 kesica vanilin šećera
Džem mešati sve dok se šećer ne otopi a masa ne ujednači a za to će trebati nekoliko sati mešanja
Sipati džem u tegle, zatvoriti i pasterizovati 20minuta na 75C.

Mućeni(nekuvani)džem od drenjina

Aromatičan, osvežavajći i nutritivno bogat - mućeni džem od drenjina Bogat je antioksidansima, pomaže u borbi protiv infekcija i podiže imunitet. Obiluje gvožđem, magnezijumom, kalcijumom i ostalim elektrolitima tako da je odlučan u sprečavanju dehidracije. Crvena boja drenjine potiče od antocijana koji ujedno daju predivnu prirodnu crvenu boju. Antocijani su ujedno i antioksidansi koji imaju pozitivan efekat na zdravlje našeg organizma. Drenjina ima izraženu prirodnu kiselost pa se prilikom pripreme pekmeza ili marmelade, pored kaše ploda drenjine dodaje još samo određena količina šećera.

Koraci pripreme

Postupak pripreme:

Drenjine oprati, staviti u pasirku izgnječiti i kroz pasirku ispasirati.
Propasiranu masu izmeriti pa staviti isto toliko šećera i 5 kesica vanilin šećera
Džem mešati sve dok se šećer ne otopi a masa ne ujednači a za to će trebati nekoliko sati mešanja
Sipati džem u tegle, zatvoriti i pasterizovati 20minuta na 75C.

Autor

Nenica22
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept