0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
5 teglica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 teglica
5 kg trešanja
2,5 kg šećera
5 C Vanilin šećera
3 C želatina od 10 g
Očistiti trešnje i oprati, izvaditi koštice i staviti u dublju šerpu.
Preko njih staviti oko 1,5 kg šećera, C vanilin šećer i promešati.
Može da se ostavi preko noći tako ili nekoliko sati pa staviti na ringlu i kuvati jedan sat i skidati penu.
Možete sami da procenite gustinu od prilike kada se za trećinu smanji u šerpi.
Dodate ostatak šećera i C želatin pomešan sa nekoliko kašika šećera. Lepo izmešati i kuvati jos oko 10 min.
Tako vruć sipati u staklene sterilisane tegle, zatvoriti poklopac i okrenuti ih da stoje na poklopcu bar 5 min.
Zatim ih pokrijete da se polako hlade.
Očistiti trešnje i oprati, izvaditi koštice i staviti u dublju šerpu.
Preko njih staviti oko 1,5 kg šećera, C vanilin šećer i promešati.
Može da se ostavi preko noći tako ili nekoliko sati pa staviti na ringlu i kuvati jedan sat i skidati penu.
Možete sami da procenite gustinu od prilike kada se za trećinu smanji u šerpi.
Dodate ostatak šećera i C želatin pomešan sa nekoliko kašika šećera. Lepo izmešati i kuvati jos oko 10 min.
Tako vruć sipati u staklene sterilisane tegle, zatvoriti poklopac i okrenuti ih da stoje na poklopcu bar 5 min.
Zatim ih pokrijete da se polako hlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.