0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
30
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
4 gotove čorbe od šipuraka
2,5 kg šećera
Jedna od najzdravijih marmeladi je svakako od šipka i zato je ona obavezna u mojoj ostavi. Zaista nije problem da je svaka domaćica sama napravi obzirom da sada ima da se kupi već gotova čorba. Ja je kupujem od poznate žene jer znam da je uvek sveže pripremljena i gusta. Ovako pripremljena marmelada je izuzetno ukusna i ni u kom slučaju se ne može porediti sa industrijskom...
U odgovarajući sud sipajte čorbu od šipka i kuvajte je oko 30 min. a onda dodajte šećer i vaniliu pa kuvajte uz mešanje dok marmelada ne dobije dovoljnu gustinu (da biste proverili gustinu sipajte u hladan tanjir malo marmelade i kada se ohladi, povucite prstom po njoj i ako ostaje trag na tanjiru znači da je gotova). Ne treba biti pregusta jer se marmelada još dodatno zgusne kada se ohladi. Na samom kraju dodajte konzervans rastvoren u maloj količini marmelade i vratiti u sud i sve dobro izmešajte.
Gotovu marmeladu sipajte u oprane i sterilisane vruće tegle, dobro ih zatvorite original poklopce, "ušuškajte" i kada se tegle potpuno ohlade, smestite ih u ostavu.
Jedna od najzdravijih marmeladi je svakako od šipka i zato je ona obavezna u mojoj ostavi. Zaista nije problem da je svaka domaćica sama napravi obzirom da sada ima da se kupi već gotova čorba. Ja je kupujem od poznate žene jer znam da je uvek sveže pripremljena i gusta. Ovako pripremljena marmelada je izuzetno ukusna i ni u kom slučaju se ne može porediti sa industrijskom...
U odgovarajući sud sipajte čorbu od šipka i kuvajte je oko 30 min. a onda dodajte šećer i vaniliu pa kuvajte uz mešanje dok marmelada ne dobije dovoljnu gustinu (da biste proverili gustinu sipajte u hladan tanjir malo marmelade i kada se ohladi, povucite prstom po njoj i ako ostaje trag na tanjiru znači da je gotova). Ne treba biti pregusta jer se marmelada još dodatno zgusne kada se ohladi. Na samom kraju dodajte konzervans rastvoren u maloj količini marmelade i vratiti u sud i sve dobro izmešajte.
Gotovu marmeladu sipajte u oprane i sterilisane vruće tegle, dobro ih zatvorite original poklopce, "ušuškajte" i kada se tegle potpuno ohlade, smestite ih u ostavu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.