burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Marmelada od šipka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Sastojci:

4 gotove čorbe od šipuraka

2,5 kg šećera

pola kesica C Konzervans

1 kesica C Vanilin šećer

Marmelada od šipka

Jedna od najzdravijih marmeladi je svakako od šipka i zato je ona obavezna u mojoj ostavi. Zaista nije problem da je svaka domaćica sama napravi obzirom da sada ima da se kupi već gotova čorba. Ja je kupujem od poznate žene jer znam da je uvek sveže pripremljena i gusta. Ovako pripremljena marmelada je izuzetno ukusna i ni u kom slučaju se ne može porediti sa industrijskom...

Koraci pripreme

Kuvanje:

U odgovarajući sud sipajte čorbu od šipka i kuvajte je oko 30 min. a onda dodajte šećer i vaniliu pa kuvajte uz mešanje dok marmelada ne dobije dovoljnu gustinu (da biste proverili gustinu sipajte u hladan tanjir malo marmelade i kada se ohladi, povucite prstom po njoj i ako ostaje trag na tanjiru znači da je gotova). Ne treba biti pregusta jer se marmelada još dodatno zgusne kada se ohladi. Na samom kraju dodajte konzervans rastvoren u maloj količini marmelade i vratiti u sud i sve dobro izmešajte.

Sipanje u tegle:

Gotovu marmeladu sipajte u oprane i sterilisane vruće tegle, dobro ih zatvorite original poklopce, "ušuškajte" i kada se tegle potpuno ohlade, smestite ih u ostavu.

Naši proizvodi

Marmelada od šipka

Jedna od najzdravijih marmeladi je svakako od šipka i zato je ona obavezna u mojoj ostavi. Zaista nije problem da je svaka domaćica sama napravi obzirom da sada ima da se kupi već gotova čorba. Ja je kupujem od poznate žene jer znam da je uvek sveže pripremljena i gusta. Ovako pripremljena marmelada je izuzetno ukusna i ni u kom slučaju se ne može porediti sa industrijskom...

Koraci pripreme

Kuvanje:

U odgovarajući sud sipajte čorbu od šipka i kuvajte je oko 30 min. a onda dodajte šećer i vaniliu pa kuvajte uz mešanje dok marmelada ne dobije dovoljnu gustinu (da biste proverili gustinu sipajte u hladan tanjir malo marmelade i kada se ohladi, povucite prstom po njoj i ako ostaje trag na tanjiru znači da je gotova). Ne treba biti pregusta jer se marmelada još dodatno zgusne kada se ohladi. Na samom kraju dodajte konzervans rastvoren u maloj količini marmelade i vratiti u sud i sve dobro izmešajte.

Sipanje u tegle:

Gotovu marmeladu sipajte u oprane i sterilisane vruće tegle, dobro ih zatvorite original poklopce, "ušuškajte" i kada se tegle potpuno ohlade, smestite ih u ostavu.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept